Política

El bloc sobiranista serà a l'acte central pel doble sí

Es farà la setmana vinent a la plaça Catalunya de Barcelona i també hi haurà personalitats del món social

Engeguen una campanya publicitària amb La Pedrera com a màxima icona

Plaça Catalunya de Barcelona, a les 12 del migdia del 19 d'octubre. Aquestes són les dades de l'acte central de la campanya pel sí i sí que ha preparat l'ANC i Òmnium Cultural i en la qual participaran membres del bloc sobiranista com ara Josep Rull, Francesc Homs i Irene Rigau (CDC) i Oriol Junqueras (ERC). L'organització ha convidat representants de tots els partits –tret del president Artur Mas– i segons les presidentes de les dues entitats, Carme Forcadell i Muriel Casals, tots han confirmat l'assistència. No obstant això, ahir des d'UDC ja s'advertia que si algú del partit hi anava seria a títol personal, perquè ja es va deixar clar que la formació no faria campanya pel doble sí.

Aquest acte es farà coincidint amb l'equador de la teòrica campanya que totes les opcions haurien d'estar fent d'acord amb el calendari inicial, tot i que aquest està en suspens després de la intervenció del PP i el Tribunal Constitucional. No obstant això, tant Forcadell com Casals tenen clar que el 9 de novembre es votarà. “Si estem ocupats fent una campanya és perquè estem convençuts que tot tira endavant”, va assegurar la presidenta d'Òmnium. Una afirmació que va secundar la seva homòloga de l'ANC, que va assegurar que “res ha canviat” en relació amb la cimera de dijous, i que el que la preocuparia seria que els partits no es reunissin. A partir d'aquí, un advertiment a les formacions: no s'acceptarà una votació descafeïnada. S'ha de fer una consulta seriosa i convocada pel govern.

Forcadell va explicar quina és la triple voluntat de l'acte del 19 d'octubre. D'una banda, demostrar que els catalans que volen la independència són majoria i que el país és on és perquè ha volgut. De l'altra, demostrar la unitat i que es continua empenyent des de la societat civil. I finalment, la voluntat del poble català que no es farà ni un pas enrere, que es votarà el 9-N i guanyarà l'opció del doble sí. A banda de les dues presidentes i dels polítics, hi haurà representants de la societat civil, amb el comunicador Miquel Calçada, l'economista Germà Bel, el músic Lluís Llach, l'actriu Carme Sansa i el president de Súmate, Eduardo Reyes. S'espera que durant aquesta setmana s'aniran afegint noms en aquesta llista. A banda, a les vuit del matí començarà la motorada del circuit de Montmeló, des d'on els vehicles marxaran a mig matí cap a la plaça Catalunya. Tant Muriel Casals com Carme Forcadell van fer una crida a la participació en l'acte central, ja que consideren que cal demostrar que no s'afluixa en la reivindicació catalana.

Visible a per tot arreu

Com que el calendari cap al 9 de novembre cada cop és més curt, s'intensifica la publicitat de la campanya Ara és l'hora: s'ha contractat un gran nombre de plafons i tanques per tot Catalunya, a més d'anuncis en autobusos i lones en edificis en obres. En aquest sentit, la més espectacular serà la que hi haurà a partir de dimarts a la façana de La Pedrera, un dels edificis més destacats de Catalunya i que diàriament és dels més visitats. Per això, i destinat als estrangers, el lema “Volem fer un país nou” també serà visible en altres idiomes. La campanya publicitària té un cost de 200.000 euros setmanals, per la qual cosa s'allargarà tant de temps com durin els diners. Per això, a través de la web de la campanya s'ha habilitat un espai perquè tothom qui vulgui pugui fer-hi aportacions.

Una empenta al porta a porta, sota la lupa de l'Agència de Protecció de Dades

Terrassa, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels i Mataró són algunes de les poblacions on avui es farà l'enquesta porta a porta amb què es pretén recollir les aportacions que facin els ciutadans sobre com hauria de ser el país que es crearà un cop el sí i sí guanyi la consulta sobiranista. En una tercera onada s'haurà arribat a més de 250 poblacions. Això amb l'Agència de Protecció de Dades espanyola, que s'ha adreçat als responsables perquè tem que es vulneren els drets dels ciutadans. Forcadell va dir que està molt tranquil·la perquè es fa sota la legalitat i seguint els protocols que marca la mateixa agència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia