Política

Eximeixen les terrasses de Sant Hilari de pagar la taxa per a reactivar el consum

L'equip de govern elimina el tribut d'ocupació de la via pública

Una trentena de famílies paguen l'IBI i l'impost de vehicles amb una quota al mes

L'equip de govern de Sant Hilari Sacalm (CiU i ERC) ha aprovat eximir una dotzena d'establiments (bars i restaurants) del pagament de la taxa per tenir una terrassa a la via pública. “El turisme és una part important per al municipi i ajudar el sector de la restauració també hauria de contribuir al consum intern”, afirma el regidor d'Hisenda de Sant Hilari, Joan Garriga (ERC).

Segons informa l'Ajuntament, l'equip de govern subvencionarà les taxes de les terrasses del 2013 i el 2014 amb efecte retroactiu i, a partir del 2015, derogarà l'ordenança que regula l'ocupació de l'espai públic. Això farà estalviar uns 6.000 euros al sector. “És una mesura temporal, fins que hi torni a haver activitat econòmica. És clar que no serà només per un any”, indica Garriga. L'acord es va aprovar en l'últim ple municipal.

Un 35% de subvenció

En el mateix ple, l'equip de govern de Sant Hilari va acordar subvencionar el 35% de l'IBI, fins a un màxim de 150 euros, als pensionistes, jubilats i persones en situació d'atur forçós. Per acollir-se a aquests ajuts, caldrà que els veïns estiguin empadronats al municipi des de, com a mínim, dos anys, siguin propietaris de només un habitatge, no tinguin més d'un vehicle i estiguin al corrent dels pagaments dels impostos.

Per l'alcalde, Albert Santaugini (CiU), la subvenció de l'IBI és una mostra de sensibilització amb els més necessitats. “Hem d'estar al costat dels col·lectius més vulnerables i de les famílies que més malament ho passen, i aquesta és la filosofia que segueix la mesura”, indica Santaugini, que serà l'alcaldable de la federació el 2015.

LA FRASE

Ajudar el sector de la restauració hauria de contribuir a reactivar el consum intern [al poble]
Joan Garriga
regidor d'hisenda de Sant hilari sacalm (erc)

LA XIFRA

6.000
euros
s'estalviaran bars i restaurants sense la taxa d'ocupació de la via pública, segons l'Ajuntament.

Impostos cada mes en la “tarifa plana”

A Sant Hilari Sacalm, també han decidit congelar l'impost sobre béns immobles (IBI), l'impost de vehicles de tracció mecànica (IVT), les llicències d'activitats i d'obres i les taxes de clavegueram i de recollida d'escombraries. El consistori permet pagar l'IBI i l'IVT amb “una tarifa plana”, afirma Garriga. “Els dos impostos es poden pagar durant els dotze mesos, amb una quota mensual.” Ja hi ha una trentena de famílies que s'hi han acollit, assenyala.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.