Política

Camacho demana a Mas que “escolti la Catalunya plural” i assegura que “ha perdut el sentit comú”

La presidenta del PPC reitera que la unitat entre les forces proconsulta “no existeix”

Creu que Barcelona s'ha convertit el 12-O en “el cor i la capital sentimental” de l'estat espanyol

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que “escolti la Catalunya plural” que, segons ella, s'ha manifestat a Barcelona pel 12-O. La líder popular creu que Mas “ha perdut el sentit comú i la responsabilitat de governar”, i sobretot, li ha recriminat, en parlar de l'Estat espanyol com a “adversari” aquest dissabte. Abans de sumar-se a l'acte de SCC, Sánchez-Camacho ha defensat que la plaça de Catalunya s'ha convertit en “el cor i la capital sentimental” de l'estat i ha cridat a resoldre els conflictes “amb la llei” i no “amb fronteres, divisions i separacions”. Per això ha reiterat que el 9-N no hi haurà un “referèndum il·legal”.

Sánchez-Camacho ha cridat, així, a “escoltar la Catalunya plural” que es manifesta el 12-O a la plaça de Catalunya de Barcelona, amb sentiment “català i espanyol” i que ho celebra “de manera pacífica en família”.

La líder del PPC ha criticat el president per haver titllat l'Estat espanyol d'“adversari” i l'ha acusat d'haver perdut “el sentit comú i la responsabilitat de governar”. En aquesta línia, ha enviat una missatge de “tranquil·litat” als catalans per garantir-los que el 9-N no hi haurà cap “referèndum il·legal” sobre el futur polític de Catalunya.

Per tot plegat, i acompanya per Alberto Fernández Díaz i Enric Millo, entre d'altres dirigents populars, Sánchez-Camacho s'ha sumat a la manifestació de la plaça de Catalunya de Barcelona en el que ha traduït com “el cor d'Espanya. Barcelona és “la capital sentimental” de l'estat aquest diumenge de la Hispanitat en què Madrid ha centrat la jornada en la desfilada militar. A més, la popular ha fet una crida per construir “el projecte compartit” de país del segle XXI i ha demanat resoldre els problemes entre Catalunya i Espanya en el marc de la “llei” i del “diàleg” i no “amb fronteres, divisions i separacions”.

La líder dels populars catalans ha reiterat que la unitat entre les forces proconsulta “no existeix” i ha avisat Mas que això el condueix a unes eleccions anticipades.

En clau interna de partits, Sánchez-Camacho ha lamentat l'absència del PSC als actes de SCC pels “complexes” dels socialistes catalans. Així ha conclòs que les tesis de Miquel Iceta, primer secretari del PSC, s'apropen més a Mas que a qui “defensa la Constitució”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia