Política

Joaquim Coll: “L'independentisme no ha guanyat mai unes eleccions a Catalunya”

El vicepresident primer de Societat Civil Catalana assegura que no esperaven més gent el 12-O perquè no havien fet cap previsió

Coll defensa que els catalans “en lloc de contestar preguntes filosòfiques, volen votar acords i propostes clares”

Un dia després que l'unionisme tornés a celebrar el 12-O a la barcelonina plaça de Catalunya, el centre de la qual es va omplir per segon any consecutiu amb milers de persones, en resposta a la crida de Societat Civil Catalana (SCC), el vicepresident primer de l'entitat, Joaquim Coll, ha assegurat que no esperaven més gent perquè no havien fet cap previsió, donat que és el primer any que l'organitzaven. I, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, ha volgut afegir: “A més, pensem que la democràcia no s'organitza a cop de manifestació. No s'ha de confondre una manifestació que és absolutament legítima amb l'opinió d'un país”.

I és que, al seu entendre, “l'independentisme no ha guanyat mai unes eleccions a Catalunya”. Així, Coll ha remarcat que des de SCC consideren que posar a votació la partició d'un país no és la millor idea. Per això, la convocatòria de 9-N, “ens sembla il·legítima i antidemocràtica”.

Coll ha defensat que els catalans “en lloc de contestar preguntes filosòfiques, volen votar acords i propostes clares, sempre en base al diàleg i el pacte”.

Preguntat sobre el finançament de SCC, ha explicat que tots els diners surten dels ajuts dels socis i col·laboradors, “així com de tothom que ens vulgui ajudar”. “Hem arribat ja als 5.000 col·laboradors, que fan les seves aportacions. Som una associació, amb sis mesos de vida, que ens regim per la llei d'associacions de Catalunya”, ha dit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia