Política

El magistrat seguirà amb la Constitució

Santiago Vidal assegura que continuarà treballant en un text “molt avançat”

“El pla B existeix i està molt ben pensat”, assegura

“Primer ens ignoren, després insulten i amenacen, però només quan finalment arriben les represàlies i les sancions sabem que hem guanyat.” Amb aquesta referència a Gandhi, el jutge Santiago Vidal es va adreçar als assistents que omplien l'auditori Barradas de l'Hospitalet per assistir a la conferència programada per l'ANC per parlar del futur estat català. L'acte, però, coincidia amb la notícia que el Consell General del Poder Judicial ajornava durant sis mesos la decisió de suspendre Vidal per la seva implicació en la redacció d'una futura constitució de Catalunya. La millor prova que la suspensió no s'havia fet efectiva és que Vidal va poder adreçar-se als oients. Contràriament a això, i com el mateix jutge va destacar, la conferència no s'hauria pogut celebrar.

Forts aplaudiments, la gent dreta i crits d'independència va ser la resposta de la sala a la intervenció inicial de quinze segons que el jutge va voler dedicar al CGPJ. Després Vidal va anar per feina, tal com pensa fer durant els pròxims sis mesos, fins que es resolgui l'expedient disciplinari que té obert, va assegurar. I Vidal no va defraudar. Referèndum o consulta, cimera política, Tribunal Constitucional, 9-N. El jutge va fer un repàs a tots els temes d'actualitat i va demanar, sobretot, “calma” als assistents.“Deixeu-los treballar [als polítics], que estiguin a l'alçada de la confiança que els hem demostrat”, demanava.

Vidal també va donar mostres d'estar assabentat d'algunes incògnites sobre el procés. “No hi ha improvisació, el pla B existeix i està molt ben pensat”, va assegurar el jutge, tot i advertir que “la partida és molt complicada”, insistia.

Tranquil, prudent i fins i tot optimista i enigmàtic. “No us sorprengui si el TC acaba expressant-se abans del 9-N”, va augurar. Per això, cal tenir-ho tot preparat abans de la consulta, explicava sabedor que la partida acaba de començar. “S'han mogut els peons, jo mateix en sóc un, les peces que es mengen són petites però se'n mouran d'altres fins a arribar a l'escac i mat al rei, i no m'ho agafeu per la literalitat” , s'afanya a demanar el jutge abans d'entrar a explicar com treballa en el seu estat independent, net, social i just.

LES FRASES DEL JUTGE VIDAL

“Deixeu-los treballar [als polítics], que estiguin a l'alçada de la confiança que els hem demostrat
No hi ha improvisació, el pla B [a la consulta] existeix i està molt ben pensat”
No us sorprengui si el TC acaba expressant-se abans del 9-N
S'han mogut els peons, jo mateix en sóc un, les peces que es mengen són petites però se'n mouran d'altres fins a arribar a l'escac i mat al rei
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia