Política

L'ANC i Òmnium podran utilitzar espais públics per a la campanya

Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana són des d'ahir entitats interessades a participar activament en la consulta del 9-N.

Així ho van formalitzar aquest dilluns representants de les dues entitats. Jordi Bosch, en representació d'Òmnium, i Marc Costa, per part de l'Assemblea, van lliurar al Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya les més de 40.000 signatures recollides.

D'acord amb les normes de convocatòria del 9-N, les entitats –fins aquest dilluns, com a data límit– podien demanar participar en el procés de la consulta. Aquesta condició permetrà ara a les dues entitats impulsores de la campanya Ara és l'hora disposar d'espais públics per a la campanya i d'interventors i apoderats el mateix dia de la votació.

Aquest rang l'estableix l'article 13.4 de la llei de consultes no referendàries i l'article 6 del decret de convocatòria, signat el 27 de setembre pel president de la Generalitat. Segons exposen aquests articles, totes les organitzacions amb personalitat jurídica l'objecte de les quals tingui relació amb l'objecte de la consulta s'hi poden presentar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia