Política

CDC està disposada a sumar-se a una “llista de país” amb l'ANC i Òmnium Cultural

El conseller de Presidència i vicesecretari general de CDC assegura que el seu partit està disposat a fer “el que calgui” perquè aquest projecte tiri endavant

Francesc Homs nega que hi hagi hagut reunions Miquel Iceta per a un pacte amb els socialistes perquè no tindria “cap coherència”

El conseller de Presidència i vicesecretari general de CDC, Francesc Homs, s'ha mostrat obert que el seu partit participés en una possible “llista de país” per a unes eleccions anticipades de caràcter plebiscitari, en què també treballen l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural.

Així doncs, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, i com vicesecretari general d'Estratègia de CDC, Homs ha considerat que, si del 9-N sortís legitimada l'aposta per la independència, convindria una “llista de país” en la que els partits sobiranista quedessin “a una banda”. I és que, al seu entendre, “és tan gran el que hem de fer, és tan de tots, que crec que seria bo que els partits ens posséssim al costat, per ajudar, més que a protagonitzar-ho”.

En aquest context, Homs ha afirmat que CDC està disposada a fer “el que calgui” perquè aquest projecte tiri endavant sense posar condicions prèvies: “No estem en condicions de posar condicions a ningú”. I, preguntat per si estarien fins i tot disposats a que Mas no encapçalés l'esmentada llista, ha afirmat: “A mi no em toca dir això ni en un sentit ni en un altre”.

El conseller ha negat que hi hagi hagut reunions en les últimes hores amb el líder del PSC, Miquel Iceta, al Palau de la Generalitat i ha afirmat que un eventual pacte amb els socialistes per a la governabilitat no tindria “cap coherència” amb l'actual projecte de l'executiu de CiU.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia