Política

Més de 300 escriptors signen un manifest a favor de la consulta i la independència

El text lamenta la tossuderia d'aquells que volen impedir el 9-N

Entre els signants hi ha Jaume Cabré, Quim Monzó, David Castillo, Vicenç Villatoro, Maria de la Pau Janer, Josep Maria Espinàs, Lluís-Anton Baulenas, Màrius Serra i Isabel-Clara Simó

Més de 300 escriptors catalans han signat un manifest a favor de la consulta i per la independència, segons ha explicat l'escriptor Oriol Izquierdo, a la presentació del text aquest dijous a la Biblioteca de Catalunya.

El manifest Diem Sí a la consulta, direm Sí a la independència ja feia uns quants dies que circulava, però, segons ha afirmat a títol personal Izquierdo, després dels fets esdevinguts en els últims dies té encara “més sentit”.

El text ressalta que cada signant té les seves preferències polítiques i la seva opinió personal sobre el país, lamenta la tossuderia d'aquells que volen impedir la consulta, i mostra el seu suport a la independència per “viure fora del bucle avorrit de l'autonomia resignada i ploranera”.

Per la seva banda, Albert Sánchez Piñol ha afirmat que sempre ha pensat que la independència requereix dues coses: una majoria social i perseverança, mentre que Josep Maria Espinàs ha assegurat que viu aquest moment amb “una esperança” que no havia experimentat en tota la seva vida de poder assistir a un començament.

La presidenta d'Òmnium i impulsora de la campanya Ara és l'hora, Muriel Casals, ha agraït el compromís dels escriptors i ha remarcat que són una “part important en la construcció del país”.

Entre els signants del manifest també hi figuren Jaume Cabré, Quim Monzó, Perejaume, David Castillo, Àlex Susanna, Vicenç Villatoro, Maria de la Pau Janer, Julià de Jòdar, Gabriel Janer Manila, Laura Borràs, Ramon Solsona, Lluís-Anton Baulenas, Josep Vallverdú, Sergi Belbel, Josep Maria Benet i Jornet, Enric Casasses, Feliu Formosa, Màrius Serra i Isabel-Clara Simó, entre molts altres.

També s'hi han sumat entitats com l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, la Fundació Joan Brossa i el Gremi de Llibreters de Catalunya, editors com Xavier Folch, Isabel Martí i Josep Lluch, i llibreries com la Calders o la Jaimes de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia