Política

Pals sense cap bandera al Consell de la Selva

Llanos de Luna fa hissar l'espanyola a l'ens comarcal

Balliu diu que és millor no penjar-ne cap i anar a judici

Una sentència del jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona obliga el Consell Comarcal de la Selva a penjar la bandera espanyola en la seva seu. El president del Consell, Salvador Balliu, explica que l'equip de govern de l'ens (CiU i PSC) prefereix que no n'hi hagi cap i ha presentat recurs contra la sentència judicial.

El Consell Comarcal, presidit per Balliu des del febrer del 2013, va rebre dos requeriments: un del 22 d'agost del 2013 de la subdelegació del govern espanyol a Girona i l'altre, de la delegació del govern espanyol a Catalunya, del 3 d'octubre. En el primer, Juan Manuel Sánchez Bustamante recordava el Consell que incomplia la llei 39/1981, de 28 d'octubre, de Banderes –no hi havia l'espanyola–. En el segon, María Teresa De los Llanos de Luna va requerir l'ens selvatà a posar la rojigualda.

La solució de l'edifici comarcal de Santa Coloma de Farners ha estat que no n'hi hagi cap: “[Sense cap bandera] no afavorim ni els uns ni els altres. És que no n'hi ha cap”. Per Balliu, la situació ideal seria que al Consell, hi onegés la de l'ens i la de Catalunya.

El PSC ho veu bé

El recent canvi en l'òrgan de gestió supramunicipal no ha variat el punt de vista del Consell –el PSC ha rellevat ERC en l'equip de govern–. “No hem fet cap mal fet. Això ho hem comentat amb l'equip de govern anterior i amb l'actual. En això, tothom hi està majoritàriament d'acord. De fet, tenim dues possibilitats: [penjar] l'espanyola o anem a judici, i tots vam dir. ‘Anem a judici'”, assenyala Balliu.

Denunciat per la subdelega del govern espanyol a Catalunya, De los Llanos de Luna, Balliu lamenta que l'administració de l'Estat es dediqui a aquestes qüestions. “[L'Estat] ens reconeix per algunes coses, però per altres no ens reconeix per a res. Només ens reconeix quan li convé”, lamenta Balliu, que diu que és el Parlament, i no la llei espanyola, la que reconeix els consells comarcals.

“Cada dia”

El Consell sosté que és “una administració local territorial” i que, per tant, la llei de banderes no li hauria de ser d'aplicació. Però el jutjat del contenciós recorda una anterior resolució del Tribunal Suprem que exigeix que la bandera espanyola ha de ser hissada “cada dia en els edificis o establiments de les administracions públiques de l'Estat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia