Política

Càrrecs d'ICV demanen a la direcció ser en el 9-N

Bosch reclama una reunió després que Herrera digués que no anirà a votar

ICV viu un nou sacseig arran de les declaracions del coordinador d'ICV, Joan Herrera, que ahir va confirmar que no votarà el 9-N. El diputat Jaume Bosch, ancorat en el sector independentista de la formació, va demanar, tot just conèixer la posició del líder ecosocialista, una reunió extraordinària de la direcció del partit per tractar la qüestió.

Bosch va confirmar que el consell nacional celebrat dimarts a la tarda es va decantar per no avalar, efectivament, la iniciativa de Mas de transformar el 9-N en un mer procés participatiu. Ara bé, la votació en el si del consell no va donar el vistiplau en cap cas a no ser-hi present. “Cal participar-hi, entenent que és una mobilització, no una consulta”, va insistir ahir Bosch, company de bancada d'Herrera en el grup d'ICV al Parlament. Bosch ha demanat que la reunió de la direcció es pugui celebrar dilluns, però la data, a hores d'ara, està pendent de confirmació. A més a més, el veterà parlamentari creu que hi haurà més companys de files que li faran costat. “Seguríssim que n'hi haurà més, ja que en el darrer consell nacional molts vam dir de participar-hi encara que no fos una consulta com caldria”, va explicar.

La trobada de dimarts

La majoria de membres del consell nacional, en la trobada de dimarts a la tarda tan bon punt es va saber el pla de Mas de convertir la consulta en un procés participatiu, van votar a favor de no avalar aquest nou 9-N. Però “en cap cas es va decidir que no hi participaríem”, va reiterar. Moltes intervencions van donar el senyal, sempre segons Bosch, que calia ser-hi.

Herrera ja va deixar clar a principi de la setmana passada que el 9-N que proposava el president Mas era un “succedani” de consulta. L'estira-i-arronsa entre el cap de l'executiu i Herrera es va fer visible dimecres durant la sessió de control al president. Mas va acusar l'ecosocialista de trencar la unitat dels pro consulta. A partir d'aquí les posicions es van anar enrocant fins que ahir al matí ICV es va desmarcar definitivament del procés i va reblar el clau assegurant que no participaria en la votació. Unes paraules que haurien aixecat polèmica ràpidament dins la formació, ja que el mateix Herrera va matisar les declaracions publicades al diari El País poques hores després a través de TV3, on va assegurar que encara no tenia decidit si participaria en el 9-N. “Jo vull anar a votar amb garanties i si no puc em mobilitzaré”, va aclarir. I en tot cas, va apuntar que no ho considera votar perquè és un procés participatiu i no una consulta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia