Política

Milers de persones omplen la plaça Catalunya de Barcelona

L'ANC i Òmnium avalen a contracor el nou 9-N impulsat pel president del govern Artur Mas

Les dues entitats reclamen als partits polítics refer els ponts de la unitat política

Milers de persones han comencen a omplir la plaça de Catalunya de Barcelona per assistir a l'acte central de la campanya d'Ara és l'hora. Des de les deu del matí que el color groc de les samarretes era ja majoritari en el centre de la ciutat.

L'ANC i Òmnium han convocat la ciutadania a una concentració a la plaça de Catalunya amb el lema ‘Ara és l'hora', després de la ruptura de la unitat del 9-N. Les dues entitats avalen a contracor el succedani de consulta impulsat pel president Artur Mas, i fan una crida als partits a refer els ponts de la unitat política.

S'han sentit crits d'independència, d'unitat i clams a favor de poder votar. Els manifestants han entonat El Cant dels Segadors i L'estaca, de Lluís Llach.

A la fila zero s'hi ha vist el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l'esposa del president Mas, Helena Rakosnik. També l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, així com líders de CDC com Jordi Turull i Josep Rull i l'eurodiputat Ramon Tremosa. A primera fila també hi havia el líder d'ERC, Oriol Junqueras, i Joan Josep Nuet d'EUiA, així com David Companyon. També s'han vist figures socialistes com Marina Geli i l'exregidor barceloní Jordi Martí.

La concentració surt del centre de plaça de Catalunya i s'escampa fins a entrar als carrers de passeig de Gràcia i de Rambla de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia