Política

El nombre de voluntaris per al 9-N ja voreja l'objectiu fixat

S'han inscrit 19.400 persones de les 20.000 necessàries en tan sols 48 hores

S'estudia crear un doble torn

La xifra d'inscrits per ser voluntari per en el procés participatiu del 9-N continua a l'alça. Diumenge a la tarda es van assolir els 19.413, de manera que gairebé es va arribar a la xifra de 20.000 que el govern havia fixat com a mínim per a les meses previstes, unes 6.000. Segons fonts del govern, al migdia la quantitat era de 17.512 just 48 hores després que es posés en marxa el formulari d'inscripció.

Les mateixes fonts van explicar que el nombre d'inscrits és molt alt i que es podria plantejar un doble torn el 9-N. Els voluntaris a les meses de votació faran les funcions d'identificar els votants o recomptar paperetes.

El govern avisa que la participació en el procés no merita compensacions econòmiques ni dóna dret a cap permís laboral. Els requisits són tenir 16 anys com a mínim, graduat escolar o equivalent i disposar d'un telèfon mòbil operatiu durant tota la jornada de participació, com a mínim fins a les 24 hores.

Segons la pàgina web oficial, en cas de ser membre d'una mesa, les funcions dels voluntaris seran identificar i registrar els participants, amb la comprovació prèvia que corresponen a aquella mesa; anotar les dades de les persones participants; facilitar el dipòsit de les paperetes a l'urna; i fer el recompte de les paperetes i formalitzar les actes. Si són gestors de mesa, supervisaran i comunicaran els resultats provisionals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia