Política

Corregeixen el pla general de Tossa per posar fi a vuit anys de traves i sentències

El document de planejament urbanístic, pendent del vistiplau d'Urbanisme

Dues regidores de CiU, a l'oposició, donen suport als “canvis tècnics” del text

Un ple extraordinari va servir ahir al migdia perquè l'Ajuntament de Tossa de Mar aprovés, de manera provisional, el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), objecte de sentències judicials a favor i en contra, traves i discussions durant vuit anys. “No podem tenir el poble sense cap planejament. La gent ha de saber què pot fer de les parcel·les”, va explicar a la tarda l'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich (Tossa Unida, TU).

L'equip de govern (TU i PSC) va saber fa dos anys que l'anterior POUM, que data del 2006, havia estat anul·lat al jutjat. Des de llavors, Saladich explica que han corregit el text amb “canvis tècnics”, com ara la incorporació d'un plànol allà on no hi era o la publicació d'alguns convenis. Per Saladich, el text refós del POUM incorpora les correccions de la comissió territorial d'Urbanisme i dels diferents departaments del govern.

El text del POUM hauria de ser aprovat per la comissió d'Urbanisme en els propers mesos. Almenys en això confia Saladich. El grup de Tossa Unida havia votat en contra del POUM del 2006 i de les modificacions del 2011. “Fa molts anys que discutim, però ara és l'hora d'afrontar el futur, i amb el màxim consens.”

Quatre abstencions

Els set regidors de l'equip de govern –cinc de TU i dos del PSC– van votar a favor del nou text del POUM, igual que les regidores de CiU Maria Assumpta Margenats i Maria Teresa Moré (exalcaldessa), a l'oposició. En canvi, els altres quatre regidors convergents, incloent-hi la portaveu, Imma Colom, es van abstenir.

LA FRASE

No podem tenir el poble sense cap planejament. La gent ha de saber què pot fer de les parcel·les
Gisela Saladich
Alcaldessa de Tossa de Mar (Tossa Unida)

LA XIFRA

9
vots a favor
va rebre ahir l'aprovació provisional del POUM de Tossa, incloent-hi els de dues regidores de CiU.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia