Política

Mas i Junqueras es troben avui per intentar restablir la unitat per al 9-N

La reunió tindrà lloc aquesta tarda després d'una setmana de distanciament i l'endemà que partits sobiranistes i Govern hagin rebaixat el to per intentar recompondre les esquerdes

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el d'ERC, Oriol Junqueras, tenen previst reunir-se les pròximes hores, probablement aquesta tarda, per acostar posicions al voltant del procés participatiu del 9N i els passos posteriors a aquesta data, segons han confirmat a aquest diari fonts coneixedores de la trobada.

Va ser el mateix Junqueras qui, a través de RAC1, va explicar aquest passat dimarts que havia fet arribar un missatge a Mas per sol·licitar que es trobessin . Una petició que, ràpidament, s'ha situat a l'agenda dels dos líders polítics, a 18 dies del 9 de novembre. El nou 9-N i el possible avançament electoral seran els dos temes principals que hi haurà sobre la taula.

L'objectiu de la reunió és reconduir la situació, en un moment de divisió entre el Govern i les forces sobiranistes (ERC, ICV-EUiA i CUP) que es va iniciar quan Artur Mas va substituir la consulta sobiranista original per un procés participatiu . Unes divergències que s'han anat suavitzant, sobretot aquest dimarts, en què tots els partits i el mateix Govern, a través del portaveu, Francesc Homs, ha rebaixat el to i s'han mostrat disposats a acostar posicions, situant com a principal prioritat el 9 de novembre.

En aquest context, en les pròximes hores, Mas i Junqueras es trobaran, probablement aquesta tarda, per intentar restablir la unitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia