Política

El primer ministre canadenc atribueix l'atac al Parlament a un acte “terrorista”

Harper i les forces armades identifiquen els autors dels dos atemptats contra dos soldats en tres dies a persones convertides recentment a l'islam i vinculades a l'Estat Islàmic

  • El president del Canadà, Stephen Harper REUTERS.

El primer ministre canadenc, Stephen Harper, ha assegurat que Canadà “no es deixarà intimidar” i que redoblarà els esforços per combatre el terrorisme, diverses hores després del tiroteig en el Parlament en què van morir un soldat i el seu suposat assassí.

Harper ha comparegut davant les càmeres de la televisió canadenca des d'un lloc no especificat per condemnar els dos atacs “terroristes” que s'han produït al Canadà en els últims tres dies, en referència a la mort dilluns a les proximitats de Mont-real d'un altre soldat canadenc, atropellat per un jove “radicalitzat”.

“Per segon cop aquesta setmana s'ha produït un atac brutal i violent en el nostre territori. Avui els nostres records i pregàries estan amb la família i amics del soldat Nathan Cirillo”, ha dit Harper.

El primer ministre canadenc ha afegit que la mort el dilluns del suboficial Patrice Vincent, de 53 anys, va ser causada per “un terrorista inspirat en l'Estat Islàmic”, el grup gihadista que llança violents atacs a l'Iraq i Síria.

Les dues persones identificades com els suposats autors dels atacs dilluns, Martin Couture-Rouleau, i aquest dimecres, Michael Zehaf-Bibeau, són dos ciutadans canadencs que segons fonts dels serveis de seguretat es van convertir recentment a l'islam. Tots dos van ser morts per les forces de seguretat després dels atacs.

Per Harper, els dos incidents són un recordatori de que “Canadà no és immune als atacs terroristes que hem vist en altres parts del món”. “Però no ens intimidaran”, ha afegit..

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia