Política

Els partits reclamen que s'arribi fins al final en l'entramat de la família

ICV–EUiA vol que tota la nissaga comparegui en la comissió d'investigació al Parlament

Montoro es vanta que l'administració està al servei de la justícia

Els partits catalans van reaccionar ahir a la imputació del fill petit de l'expresident Pujol reclamant a la justícia que arribi fins al final en la investigació d'aquest suposat entramat familiar. El coordinador general de CDC, Josep Rull, va demanar a la justícia que actuï de la forma “més diligent i responsable”; al mateix temps, es va queixar de la “gestualitat” de la justícia espanyola, bo i demanant que es respecti la presumpció d'innocència d'Oleguer Pujol.

La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, va recordar que la seva formació s'havia sumat a la querella que les plataformes Guanyem i Podem havien presentat contra la família Pujol. “La impunitat de la família Pujol s'ha acabat, encara que la Generalitat o l'Estat no siguin proactius per perseguir” el frau fiscal, va afirmar. Podem i Guanyem també es van felicitar de les conseqüències de la seva acció ciutadana. David Fernàndez, el diputat de la CUP que presidirà la comissió d'investigació sobre el cas Pujol i el frau fiscal, confia que es dilucidi “què han fet els fills en nom del pare”.

Precisament quant a la comissió d'investigació, els ecosocialistes van demanar que tota la família Pujol comparegui al Parlament. ERC va instar a obrir la comissió perquè “és absolutament imprescindible i urgent discernir sobre què és cert i què són rumors”, va afirmar Lluís Salvadó, secretari general adjunt de la formació.

Per la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, la detenció d'ahir mostra que “es tracta d'una trama de corrupció gravíssima”, i el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, es va vantar que “l'administració està al servei de la justícia”. C's també ho va aprofitar per estendre sospites i donar per fet “un sistema de clientelisme al voltant d'un clan i d'una figura”.

D'altra banda, l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, María Victoria Álvarez, que manté una croada personal contra la família Pujol, va valorar aquesta imputació amb veritable entusiasme: “Avui és un gran dia per a tots els espanyols”, va dir, en declaracions a RNE. En aquesta línia, i bo i insistint que no actuava per “ressentiment”, va afegir: “Ens ha costat molt empènyer tota aquesta maquinària, però sembla que ja està funcionant.”

LES FRASES

Més greu que la corrupció és la impunitat, i esperem que això sigui el principi del final
David Fernàndez
diputat de la cup
Tots els fets que planen sobre els Pujol generen molta preocupació a tota la ciutadania
Lluís Salvadó
secretari general adjunt d'erc
Estem acostumats últimament a molta gestualitat de la justícia espanyola a l'hora d'actuar
Josep Rull
coordinador general de Cdc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia