Política

Les paperetes per poder votar el 9-N, dissabte i diumenge amb El Punt Avui

El diari i L'Esportiu distribuiran el cap de setmana vinent més de noranta mil paperetes oficials vàlides per poder votar en la consulta del 9-N

Aquest cop els ciutadans de Catalunya no rebrem als nostres domicilis, com sol ser habitual en totes les eleccions, les paperetes per anar a votar que solen enviar els partits polítics. En aquesta ocasió, donades les característiques del 9-N, a banda de les que els partits puguin distribuir durant els seus actes de campanya, les paperetes oficialment només es distribuiran a les meses electorals el mateix dia de la votació, el segon diumenge de novembre.

Hi ha, de moment, només dues possibilitats d'obtenir a l'avançada i amb tota seguretat la papereta de votació: o descarregar-la en format PDF de la plana oficial de la Generalitat dedicada al 9-N (http://www.9nconsulta2014.cat/pdf/papereta_CA_ES.pdf), imprimint-la i retallant-se-la cadascú o, més fàcilment, obtenint-la a través d'El Punt Avui i L'Esportiu del cap de setmana vinent. Els exemplars dels dos diaris encartaran tant en la seva edició de dissabte com en la diumenge una butlleta vàlida per anar a votar el 9-N o, per a qui ho desitgi, per tenir-la de record si després utilitza la que podrà trobar a la mesa electoral.

La papereta que encartarà El Punt Avui i L'Esportiu el dissabte i el diumenge vinent és de les mateixes característiques i mides que s'especificava en el decret que el president Mas va signar a l'hora de convocar el 9-N, el 27 de setembre, i, per tant, està perfectament homologada per anar a votar. Com es pot comprovar en la reproducció que acompanya aquesta informació, el text permet respondre a la pregunta de “Vol que Catalunya esdevingui un Estat?” i s'ofereix la possibilitat de marcar sí o no. En cas que es marqui la casella del sí, l'elector ha de respondre també amb un sí o no a la següent pregunta: “Vol que aquest Estat sigui independent?”

Amb aquesta operació, El Punt Avui i L'Esportiu hauran distribuït prop de cent mil paperetes vàlides per a la consulta del 9-N. Tots els exemplars d'El Punt Avui i de L'Esportiu que es vendran a quiosc dissabte vinent inclouran una papereta de votació, i als exemplars de diumenge n'hi haurà una altra.

Després que la majoria dels ajuntaments hagin decidit col·laborar amb la consulta del diumenge 9 de novembre, a Catalunya hi haurà 947 municipis amb col·legis electorals, amb un total de 1.258 locals de votació i 6.433 meses. En la consulta, hi poden votar més de 5,4 milions de catalans (els més grans de 16 anys). La votació s'haurà de fer a la població que consti en el seu actual document nacional d'identitat, a la mesa que els correspongui segons la seva adreça. La consulta mobilitza a hores d'ara més de trenta-cinc mil voluntaris, més de sis mil dels quals són funcionaris de la Generalitat.

El govern va engegar divendres la campanya informativa del 9-N. I partits com ara CDC, ERC i la CUP ja han avançat alguns dels detalls de les seves campanyes respectives per impulsar al màxim la mobilització el 9-N.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia