Política

CDC i UDC enceten per separat la campanya del 9-N

Els de Mas fan demà l'acte de penjada de cartells i opten per intentar fer forat al territori a favor del sí i sí

Unió se centra en una crida a la participació

ERC busca suports internacionals

CDC i UDC pitgen l'accelerador cap al 9-N fent campanya per separat. Els convergents faran demà a la nit l'acte de penjada de cartells i han multiplicat els actes a favor del sí i sí al territori, mentre que Unió va presentar ahir la seva campanya a favor de la participació i del sí a la primera pregunta, en un intent de compatibilitzar la pluralitat interna socialcristiana. De fet, el sector sobiranista d'Unió s'ha integrat a Ara És l'Hora, al costat de CDC i ERC. Els socis de federació van minimitzar ahir les diferències de criteri i es van conjurar per normalitzar i compatibilitzar les dues campanyes.

Aquest era, de fet, l'escenari previst després de l'aposta independentista dels convergents. Els dos partits van acordar fer pinya entorn del procés participatiu en l'última reunió de l'executiva de la federació, dilluns de la setmana passada, i van ajornar les discrepàncies que mantenen per l'endemà, sobre l'avançament electoral en forma de plebiscitàries i per l'aposta estratègica de CDC d'una declaració unilateral d'independència com a última alternativa al fracàs d'un procés de negociació.

“Tothom a votar”, “Vamos a votar” i “Vota sí-sí” són les crides dels cartells de CDC, que comparteixen el lema genèric “Units per un país nou”. Artur Mas no participarà activament en la campanya de la formació, però sí que ho farà la direcció del partit, en una combinada crida a la participació i al doble sí. La campanya de CDC es complementa amb actes de petit i mitjà format (pràcticament han descartat els mítings multitudinaris) i inclou un cicle de cinc conferències a la Fundació CatDem titulat El país que volem construir, que comença avui. D'altra banda, els convergents preveuen concentrar el final de campanya el dia 8 amb un desplegament de vuit-centes parades arreu del país i participaran en l'acte unitari de tancament d'Ara És l'Hora el dia abans.

“Volem conjurar-nos per treure el màxim de gent al carrer i que s'expressin independentment de la seva opció”, va assenyalar el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler. “Tu participes, tu decideixes” és l'eslògan triat per la direcció socialcristiana. Després del consell nacional en què el partit va acordar donar llibertat de vot a la segona pregunta i tolerar la participació de les bases en la campanya unitària independentista, gràcies a un pacte entre la cúpula i el sector sobiranista encapçalat per Antoni Castellà, Espadaler va admetre que no serà una ofensiva equivalent a la d'unes eleccions. Consistirà, de fet, a donar suport a les agrupacions locals perquè fomentin la mobilització i el sí a l'estat propi en resposta a la primera qüestió a què se sotmet el procés participatiu.

ERC, amb el lema “Vull ser lliure, vull un nou país”, obre avui l'ofensiva mediàtica en el compte enrere cap al 9-N amb una repartida de paperetes de la seva secretària general, Marta Rovira, al mercat barceloní del Ninot. Els republicans també canalitzen a través de l'Aliança Lliure Europea una operació per intentar captar suports internacionals a la consulta alternativa. El missatge: “Catalans will vote, it's our right.” ERC convida una delegació de l'ALE perquè comprovi la votació del 9-N.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia