Política

Avui hi ha ple

Blanes

Fil a l'agulla contra la inacció a Pinya de Rosa

Els grups avaluen el conveni entre el consistori i els amos del paratge natural

El text, avalat pel govern, respecta normes urbanístiques i ambientals

Comença avui un altre intent per delimitar els usos de Pinya de Rosa de Blanes, que és paratge natural d'interès nacional (PNIN) des del 2003. El ple d'avui al vespre (a les vuit) servirà perquè els grups municipals avaluïn i aprovin el conveni urbanístic entre l'Ajuntament de Blanes i Parc de Pinya de Rosa SL, el propietari, de nacionalitat russa, de la major part de la finca. El conveni té el vistiplau dels departaments d'Urbanisme i de Territori de la Generalitat, segons s'exposa en la relació dels fets del punt (el cinquè del ple d'avui).

El conveni és el primer pas perquè Pinya de Rosa tingui un pla especial, que fa onze anys que no s'ha fet. Perquè sigui realitat aquest pla, l'equip de govern de Blanes, del PSC, farà primer una modificació del pla general del municipi i, posteriorment, el pla especial. L'alcalde, Josep Marigó, diu que el conveni urbanístic núm. 01/14 inclou normes urbanístiques i mediambientals. Tant els grups municipals com l'associació ecologista Pinya de Rosa coneixen els detalls del document.

Nou ens turístic

En el ple d'avui també s'hauria de certificar la creació del Consell Municipal de Turisme, en què hi haurà tots els grups i agents del sector, com ara representants dels hotels, dels establiments d'oci i de les agències de viatge. La creació de l'ens havia estat una petició del PP, el soci predilecte dels socialistes.

JOSEP MARIGÓ.
L'alcalde i el PSC, que governen en minoria, exposaran els detalls del conveni amb la societat Parc Pinya de Rosa SL. Marigó informarà de la proposta de declarar els camins de ronda de la Costa Brava patrimoni de la humanitat de la Unesco.

L'ORDRE DEL DIA

CONSELL MUNICIPAL DE TURISME.
El ple d'avui hauria de significar l'aprovació de la creació del Consell Municipal de Turisme. “És un òrgan consultiu i no decisori”, indica Marigó. El consell rellevarà l'antic Patronat Municipal de Turisme, que va ser dissolt en el marc del pla de viabilitat i pressionat perquè l'Estat no permetia que funcionessin organismes autònoms no autosuficients.
PROTECCIÓ DELS PINS.
En l'apartat de mocions, el grup d'ICV-EUiA en presentarà dues. Una és sobre la qualitat de l'aigua per al consum. En l'altra, els ecosocialistes demanen protecció de la pineda del barri dels Pins. La moció destaca que, des del 2003 fins ara, la superfície de la pineda s'ha reduït un 15% al sector entre els carrers Mediterrani, Prat de la Riba i Costa Brava.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia