Política

Artur Mas: “De moment, tot continua igual”

Afirma que el procés tira endavant i que ara cal esperar el que digui Rajoy i el que faci el TC

ERC i la CUP volen urnes i el PSC i ICV qualifiquen ”d'error” l'aval del consell

“Cap sorpresa.” Així van rebre els dirigents dels partits que donen suport al nou 9-N l'aval unànime del Consell d'Estat perquè el govern de Rajoy tiri endavant la impugnació del procés participatiu. El president Mas també s'hi va afegir, però va deixar clar que el procés ja “tira endavant” i que ara cal esperar el que decideixi avui el Consell de Ministres i posteriorment el Tribunal Constitucional. L'informe del Consell d'Estat no és vinculant i, si finalment Rajoy tira endavant els tràmits davant del TC, aquest es veurà amb l'obligació de suspendre el procés, tal com va passar amb la consulta. Tanmateix, ahir el cap de l'executiu va ser el primer a preguntar-se què és el que impugnaran. “Els 40.000 voluntaris?”, hi va afegir.

Mas va fer aquests declaracions en una breu trobada amb els mitjans de comunicació en els passadissos del Parlament durant la celebració de la sessió plenària. Abans, tots els grups polítics partidaris del 9-N ja havien expressat el seu estupor per l'aval del consell i mostraven la seva determinació per continuar endavant amb el 9-N. “Votar, votar i votar”, va ser el missatge més repetit pels dirigents dels grups. “La qüestió clau no és el que diuen el Consell d'Estat, el TC i el govern espanyol, sinó que aquesta vegada tots continuem endavant”, va declarar el líder dels republicans, Oriol Junqueras, amb una referència directa al govern català. El secretari general d'ICV, Josep Vendrell, va considerar que el PP s'ha convertit en una “autèntica malaltia per a la democràcia” perquè la impedeix i pels casos de corrupció. També va alertar que la impugnació seria un gravíssim error i un “nou pas cap a l'assetjament jurídic de qualsevol forma d'expressió”. Pel diputat de la CUP, David Fernández, l'única alternativa es basa a posar les urnes, i va acusar l'Estat de tenir una actitud “neuròtica i de fòbia a la democràcia”. Des del PSC, es va demanar a Rajoy que permeti la mobilització del 9-N, ja que el contrari seria un ”error”, va assegurar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia