Política

El govern espanyol aprova impugnar el nou 9-N al Constitucional

Soraya Sáenz de Santamaría explica que es descarta tallar l'aixeta econòmica a la Generalitat perquè no es vol perjudicar als catalans

La número dos del govern espanyol assegura que la consulta no té “cap base legal” ni “garanties democràtiques bàsiques”

El Consell de Ministres d'aquest divendres ha aprovat presentar un nou recurs al Tribunal Constitucional (TC) contra el procés de participació ciutadana previst per a diumenge de la setmana que ve. Així doncs, amb el dictamen del Consell d'Estat, que es va aprovar ahir, l'executiu de Mariano Rajoy ha culminat el procés per intentar frenar la votació el 9-N.

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha afirmat que “aquest procediment no te cabuda a l'Estat de dret” i que el principal objectiu del govern espanyol és “protegir els ciutadans i els funcionaris”. De fet, en resposta a la pregunta d'un periodista, ha explicat: “No tallem l'aixeta econòmica a la Generalitat de Catalunya perquè no volem perjudicar als ciutadans de Catalunya només perquè la Generalitat incompleixi amb les seves obligacions constitucionals. Volem defensar el dret a la llibertat dels catalans”.

La número dos del govern espanyol ha considerat que la consulta plantejada per Mas no té “cap base legal ni cap de les garanties democràtiques més bàsiques”. I, per això, “el recurs contra el 9-N es presentarà immediatament”, i es demana “la suspensió de les actuacions de la Generalitat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia