Política

Oriol Junqueras serà president de mesa el 9-N

Governació comença a assignar un lloc als voluntaris del procés

Més de dos milions de visualitzacions al web

Els quasi 41.000 ciutadans inscrits com a voluntaris en el procés participatiu van començar a rebre ahir, per correu electrònic, les instruccions sobre quina serà la seva responsabilitat diumenge de la setmana vinent. Entre aquests voluntaris hi ha tots els diputats d'ERC, i en el cas del president de grup, Oriol Junqueras, ahir es va saber que se li ha assignat la presidència d'una mesa a l'institut Frederic Mompou de Sant Vicenç dels Horts, el municipi on viu i fa d'alcalde.

El procés participatiu del 9-N posarà en funcionament 6.695 meses en 1.317 col·legis electorals. Cada col·legi tindrà un coordinador de local i del procés, cada tres meses tindran un gestor i cada mesa tindrà un president i dos vocals, tret dels municipis de menys de dos-cents habitants, on només fa falta un vocal per taula. Per cobrir el procés fan falta 29.760 persones i poc més de 13.000 com a suplents. Totes aquestes persones rebran aquests dies un correu en què se'ls assignarà un lloc.

Les instruccions sobre què han de fer els voluntaris a qui s'ha assignat mesa i col·legi s'expliquen en un vídeo. La mecànica és molt similar a la d'una jornada electoral convencional, amb presentació a les vuit del matí i obertura de portes als ciutadans a les nou. A la una del migdia i a les sis de la tarda els presidents donaran dades de participació, i a les vuit es tancarà el col·legi.

Quan falta una setmana i un dia per al 9-N, l'interès dels ciutadans pel procés creix. Bona mostra d'això són les 547.233 visites que ahir ja havia registrat el portal www.participa.2014, que havien generat 2.031.693 visualitzacions dins el web. És a través d'aquesta pàgina que els ciutadans poden saber on els toca anar a votar i que es poden imprimir la papereta i l'adreça del col·legi on els toca votar.

“A votar, sigui quina sigui la intenció del vot”

La societat civil d'aquest país va tornar a donar ahir una lliçó de comportament democràtic en la presentació d'una campanya que vol impulsar la participació ciutadana de cara al 9-N. La campanya la secunden diverses organitzacions i entitats, tan dispars com l'Ateneu Barcelonès o la Intersindical Alternativa de Catalunya, i tots els portaveus que van prendre ahir la paraula en la presentació de la iniciativa van fer una crida a la participació, “sigui quina sigui la intenció del vot”, segons va dir Lluís Rabell, vicepresident de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona. Les mateixes paraules les van fer servir Francesc Bancells, d'Unió de Pagesos, o Joan Rigol, president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. La campanya que va engegar ahir té un doble lema en català i castellà: “¿No tienes nada que decir?”, “Et quedaràs sense dir res?”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia