Política

Santiago Vidal: “El TC hauria de dir al govern espanyol que s'ha equivocat”

El jutge de l'Audiència de Barcelona considera que el recurs d'inconstitucionalitat contra el nou 9-N no té raó de ser per una qüestió tècnica

El magistrat assegura que si es complís la suspensió del nou 9-N, anar a votar no seria il·legal

El jutge de l'Audiència de Barcelona, Santiago Vidal, considera que el Tribunal Constitucional (TC) no hauria d'admetre a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat presentat divendres passat pel govern espanyol contra el procés participatiu del 9-N. I l'argument és estricament tècnic. El jutge ha explicat, en l'espai L'entrevista del diumenge del canal 3/24, que l'executiu de Mariano Rajoy hauria d'haver “instat un incident d'execució de la mesura de suspensió cautelar que ja hi havia. I això és un tràmit que no té res a veure amb presentar un nou recurs”.

Per això, al seu entendre, “la decisió encertada per part del TC seria dir al govern espanyol que s'ha equivocat” de procediment. A més, Vidal ha indicat que hi ha una “qüestió de fons que és com es pot impugnar davant un tribunal que avalua normes jurídiques una convocatòria verbal”.

Ara bé, Santiago Vidal ha admès que si no se segueixen criteris estrictament jurídics, i entre en joc criteris polítics, no té clar que el recurs no prosperi. En cas que el TC admetés a tràmit el recurs, ha assegurat que la participació en la votació del 9-N no seria il·legal, ja que l'admissió de la impugnació implicaria la suspensió dels actes de la Generalitat, però no es pot prohibir els voluntaris.

En aquest sentit, ha subratllat que, si el TC prohibeix que els voluntaris participin en el procés, “estaria cometent un delicte de prevaricació” perquè adoptaria una decisió que no té cobertura legal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia