Política

LA CRÒNICA

Somiant la República catalana d'esquerres

Eren dotze a l'escenari, com al Constitucional, va ironitzar un dels que hi era, el diputat de la CUP, David Fernández. I cadascun d'ells va desgranar com volen que sigui una República catalana independent. L'acte central d'Esquerres pel Sí-Sí, una plataforma que aplega representants dels partits (ERC, ICV i CUP), 60 organitzacions d'esquerres i més de 800 persones adherides a títol individual, va omplir ahir al vespre amb més de 700 persones el Casinet d'Hostafrancs.

Presentant per l'actor Juanjo Puigcorbé, els dotze representants d'esquerres van respondre preguntes sobre àmbits i aspectes d'una Catalunya independent. Així va ser com van començar a aparèixer proclames. “Un estat català no pot ser independent si les dones no són independents”, va dir Sara Vilà, diputada d'ICV al Parlament. L'advocat Jaume Asens, impulsor de la plataforma Guanyem Barcelona, va reblar: “La independència serà feminista o no serà.” A aquesta mateixa frase, després s'hi van afegir altres adjectius, com ecologista i al servei de la classe treballadora. També hi va haver temps per algunes cleques, com quan Fernández va recordar que als més joves els havia “decebut moltes vegades l'esquerra”, i va posar d'exemple la gestió de Can Vies i l'ordenança de civisme. O quan David Companyon (ICV) va dir que “el proper ministre d'Economia [d'un estat català] no s'hauria de dir Xavier i Sala Martín.” A més, hi van intervenir Toni Comín (exdiputat del PSC), Teresa Forcades (Procés Constituent), Néstor Salvador (Sindicat Andalús de Treballadors), Joan Tardà (diputat al Congrés per ERC) i Pau Llonch (PAH), Isabel Pallarès (Intersindical) i Maria Oliver (mestra). Entre el públic, algunes cares de l'esquerra catalana, com Jaume Bosch i Salvador Milà, diputats al Parlament per ICV, una formació que no s'ha posicionat públicament sobre el signe del seu vot en la consulta del 9-N. A primera fila, les presidentes d'Òmnium i l'ANC, Muriel Casals i Carme Forcadell, van seguir l'acte, un dels primers grans actes de la campanya a favor del Sí-Sí de cara a diumenge que ve.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia