Política

El camí cap al 9-N, a Presència

La revista repassa els moments històrics viscuts des del 2005

Presència, la revista dels diumenges d'El Punt Avui, publica aquest diumenge un número monogràfic especial coincidint amb la data històrica del 9-N. El monogràfic porta com a títol El camí cap al 9-N i és un recorregut pels trenta moments històrics més destacats de l'anomenat procés sobiranista. La revista ha posat la data d'inici en el 30 de setembre de 2005, quan el Parlament de Catalunya va aprovar el nou Estatut d'Autonomia, un punt de partida que es considera clau per comprendre l'actual situació política del país.

Entre les dates més destacades, a part de les grans demostracions de força popular del juliol del 2010 contra la sentència del Tribunal Constitucional i de les diades del 2012, del 2013 i d'enguany, hi ha, per exemple, la manifestació de l'1 de desembre del 2007 Som un nació i diem prou i la marxa dels Deu Mil a Brussel·les. També hi ha, evidentment, les consultes populars arreu del país, iniciades a Arenys de Munt, que van tenir el seu punt culminant el 10 d'abril del 2011, amb la celebració de la consulta a Barcelona. No hi podien faltar tampoc alguns dels esdeveniments protagonitzats pel president Mas i les diferents institucions, des de la rebuda al president després de rebre el no de Madrid al pacte fiscal, fins la solemne signatura de la convocatòria de la consulta del 9 de novembre. Cada data està il·lustrada amb una o diverses fotografies del moment històric i té un article. Aquests han anat a càrrec d'alguns dels protagonistes, com Josep-Lluís Carod-Rovira, Muriel Casals, Carme Forcadell, Alfred Bosch, Mònica Sabata, Josep Maria Vila d'Abadal i Miquel Buch.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia