Política

LA CRÒNICA

“Obrirem els col·legis passi el que passi”

L'auditori del Parlament va ser el marc ahir d'un altre acte solemne en aquest tortuós camí de la transició nacional. Tortuós perquè cada setmana l'Estat posa una nova pedra, un nou parany que els catalans hem de superar amb enginy. L'última maniobra que han ideat els partits i la societat civil per defensar la “democràcia” és denunciar a les institucions europees l'immobilisme espanyol respecte al dret a decidir. Ahir les desenes de diputats i altres càrrecs electes que van signar la denúncia coincidien que s'ha de fer aquest pas endavant, però els comentaris que més es repetien al bar i als passadissos de la cambra catalana era què passarà exactament el 9 de novembre. El govern arribarà fins al final? Hi haurà col·legis i urnes perquè els ciutadans puguin votar? Actuaran els Mossos o la Polícia Nacional?

Els parlamentaris de CiU estaven convençuts que Mas “no fallarà” i que segur que el 9-N serà una gran festa de la “democràcia” amb punts de participació i meses en marxa. Fins i tot alguns alcaldes subratllaven que passi el que passi diumenge, hi hagi requeriments judicials o no, hi hagi prohibició o no, hi hagi amenaces unionistes o no, “obrirem els col·legis”. Un altre alcalde afirmava que ja ho tenen tot a punt, fins i tot les eines per obrir els panys dels recintes en cas que algú hi posi silicona: “Que ningú pateixi. Tot estarà llest a l'institut.”

Al costat un alt càrrec d'ERC també destacava que el seu partit s'està implicant al cent per cent amb el 9-N, “gairebé el que més”, però no entenia com és que ara l'executiu vol “desobeir” i en l'anterior consulta no. Més tard, en una altra conversa, una diputada republicana recordava que el govern espanyol ho té molt i molt complicat per ordenar judicialment a les forces de l'ordre que actuïn contra el 9-N perquè no hi ha temps material perquè un jutge resolgui. Conjectures i més conjectures que es resoldran d'aquí a tres dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia