Política

El llibre blanc ja imagina Barcelona com a capital d'estat

Fins a 149 autors dibuixen les oportunitats que pot obrir una Catalunya independent

Trias referma el compromís

Quina estructura territorial tindrà una Catalunya independent, i quin paper s'hi ha de reservar a Barcelona? Es pagaran més o menys impostos municipals que ara? Quines oportunitats li oferirà la condició de capital d'estat en el camp de la tecnologia, la cultura, l'economia, les infraestructures, la recerca o l'atenció social? Aquestes i moltes altres qüestions són les que vol respondre el llibre blanc de Barcelona, impulsat i presentat ahir a l'ajuntament, en què han participat un total de 149 personalitats de la societat civil que aporten la seva visió de futur des dels respectius camps professionals. “No passa sovint que ens puguem aturar un moment a imaginar la Barcelona del futur, i avui ho hem aconseguit”, lloava l'alcalde, Xavier Trias, després d'un acte de format curiós, en què alguns dels autors, com l'economista Marta Espasa, l'investigador Bonaventura Clotet o la religiosa Victòria Molins, van explicar les seves visions com si ja s'haguessin fet realitat, el 2024.

El llibre, de 840 planes i que es pot trobar al web www.bcn.cat, també conté una introducció elaborada pels serveis tècnics municipals que fa una radiografia de l'estat actual de la ciutat des del punt de vista demogràfic, econòmic, industrial o turístic.

Trias justificava l'obra, que veu com un complement al llibre blanc del govern, perquè “el dret a decidir va lligat al dret a conèixer”, i destacava la “responsabilitat” que té la ciutat en el moment polític que viu Catalunya. De fet, hi refermava el compromís a liderar-lo d'acord amb la seva capitalitat, posant a disposició el reconeixement internacional de què gaudeix per explicar “què significa i on vol arribar” el procés sobiranista. I es quedava amb una vinyeta de Javier Royo per explicar la normalitat amb què cal viure la transició: “L'endemà de la independència no va passar res.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia