Política

UGT i CCOO fan una crida a la participació massiva diumenge

Els secretaris generals d'UGT i CCOO de Catalunya, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, van fer ahir una crida conjunta a la participació massiva dels ciutadans en la votació de diumenge per reivindicar el dret a decidir davant l'actitud “autoritària” del govern del PP. Els líders sindicals van recordar que impedir la votació “vulnera drets fonamentals” protegits per la Constitució, com la llibertat d'expressió, i que aquest és un conflicte polític, que no es pot afrontar per vies legals i jurídiques com està fent el govern de Rajoy. El menys important de diumenge, segons ells, és el resultat, perquè, després dels impediments posats pel govern espanyol, el procés participatiu no té les garanties democràtiques que tindria una consulta per tal que fos reconegut el resultat final.

Els sindicalistes també van demanar al govern català que protegeixi els drets dels treballadors públics que participaran com a voluntaris i es van comprometre a garantir-ne la tutela jurídica. Respecte als Mossos, Álvarez va advertir al PP que no jugui “amb la policia” i va demanar als dos governs que donin ordres clares als agents per diumenge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia