Política

La reina Elisabet d'Anglaterra s'interessa pel procés català

Un reusenc s'adreça a la monarca per demanar-li suport amb vista a la votació del 9 de novembre

Davant la resposta del govern espanyol respecte a les demandes de Catalunya, el reusenc Jordi Biarnès, responsable d'Acció Municipal al Baix Camp de Solidaritat Catalana per la Independència, no s'ho va pensar dues vegades: va escriure una carta a la reina d'Anglaterra, Elisabet II, perquè aquesta intercedeixi en el conflicte. La sorpresa i curiositat per a Biarnès és que la monarca li ha contestat, a través del servei de correu del Palau de Buckingham, tal com ha conegut Reusdigital.cat.

En la seva carta, en anglès, enviada el 10 d'octubre, Biarnès apel·la a la història del regne d'Anglaterra com a “garant” de la democràcia al món i repassa diversos casos en què els catalans han lluitat per defensar la llibertat a Europa, com ara en les dues guerres mundials del segle XX. En aquest sentit, el reusenc indica que el rei Jordi I va signar un pacte amb Catalunya pel qual es comprometia a defensar les llibertats del poble català, les seves lleis i els seus costums, “un acord que no s'ha complert”.

La resposta d'Elisabet II, per correu postal, va arribar deu dies després. La reina diu haver-ne pres nota, però indica que no és una qüestió en la qual pugui opinar o intervenir. La missiva recorda que la reina ha donat instruccions per enviar la carta a la secretaria d'estat dedicada als Afers Estrangers i de la Commonwealth, perquè es tingui en compte.

LA FRASE

Jordi I va signar un pacte per defensar les llibertats de Catalunya, i l'acord no s'ha complert
Jordi Biarnès
Membre de solidaritat catalana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia