Política

Planten cara a l'Estat

El món municipal gironí se suma a la denúncia contra el govern espanyol i explicita el suport al procés que viu el país i al 9-N

En molts pobles i ciutats es fa una signatura conjunta de forces de diferents colors polítics

El món municipalista gironí va mostrar ahir la seva força amb regidors i alcaldes que se sumaven a la denúncia que es presentarà contra l'Estat pel fet de vulnerar el dret a decidir del poble català. Molts municipis d'arreu de les comarques gironines van escenificar aquesta força del món local i el suport a tot el procés de Catalunya signant la denúncia.

A Girona van signar el document regidors de CiU, ICV, la CUP, així com els no adscrits Glòria Plana, d'Avancem; Carles Bonaventura, de Reagrupament, i Carles Palomares, i els regidors del PSC Pia Bosch, Àngel Quintana i Xavier Amores. L'alcalde, Carles Puigdemont, considera que “s'ha de deixar clar a les institucions internacionals que hi ha motius de fons per presentar una demanda contra l'Estat”.

Al Gironès, l'alcalde de Fornells, Mateu Parera-Nieto, i el tinent d'alcalde Francesc Fernández van signar ahir el document. Està previst que entre avui i demà el signin els altres regidors del govern de CiU i els d'ERC. Alcaldes com el de Llagostera, Fermí Santamaria (CiU); el de Vilablareix, David Mascort (ERC), o el de Sarrià de Ter, Roger Torrent (ERC), van signar el document en l'acte de presentació que es va fer al Parlament.

Al Pla de l'Estany els onze alcaldes de la comarca (tots de CiU o ERC) van firmar la denúncia ahir al vespre a la plaça Major de Banyoles, durant l'acte públic unitari que s'hi va celebrar a favor de la consulta i de votar sí i sí. La majoria de regidors havien signat prèviament als respectius ajuntaments.

A la Garrotxa s'està preparant un acte similar al de Banyoles, però per a la setmana que ve. No obstant això, alguns ajuntaments ja han signat la denúncia. És el cas de Besalú, governat en solitari per CiU.

Al Baix Empordà, els regidors de CiU, L'Est, ERC, UPM i la Coet de Torroella de Montgrí van signar el document dijous, abans de l'inici del ple. Altres càrrecs electes de la comarca, com per exemple el regidor de Junts per Palamós Dani Reixach, també han palesat el seu suport a la iniciativa a través de les xarxes socials.

A Blanes els regidors de CiU, ICV-EUiA, els regidors del PSC Xavier Marcos, Miquel Lupiáñez i Lara Torres, i la regidora no adscrita Lourdes Fàbrega van signar la denúncia, i ho van haver de fer al carrer, davant de l'ajuntament ja que –segons van manifestar– l'alcalde, Josep Marigó (PSC), no va voler que utilitzessin la sala de plens com havien previst. A Lloret de Mar els grups no van organitzar cap signatura conjunta, però el regidor d'ERC Jordi Orobitg, que forma part del govern, va explicar que ell a títol personal també ha firmat la denúncia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia