Política

Cap obstacle per votar el 9-N

Diverses poblacions faciliten autocars a persones que viuen lluny dels punts de votació

A l'Espluga de Francolí s'ha organitzat una jornada de portes obertes a l'institut, que està apartat del centre de la vila

A mesura que avancen els esdeveniments previs al procés de participació ciutadana de demà, diversos ajuntaments catalans i voluntaris de l'ANC treballen a contrarellotge amb la col·laboració dels responsables dels centres, instituts i locals que obriran les seves portes perquè tothom pugui expressar-se a les urnes sense que la distància es converteixi en un obstacle. La insistència per fer-ho s'ha notat als municipis que tenen barris, urbanitzacions i pedanies en la seva perifèria. A Vic, Ripoll i Torelló, per exemple, s'oferirà transport públic que connectarà les parades dels seus termes municipals amb els centres on s'instal·laran les urnes. A més, en poblacions com ara Manlleu voluntaris de l'Assemblea recolliran a casa seva les persones que ho demanin i les portaran fins als edificis que els han assignat.

Portes obertes a l'Espluga

L'Espluga de Francolí, a la Conca de Barberà, ha organitzat per diumenge una jornada de portes obertes a l'institut Joan Amigó i Callau, on hauran de votar els seus habitants. L'immoble, inaugurat el 2009, està a gairebé un quilòmetre de distància del centre de la població; “és per això que hem volgut incentivar la participació dels vilatans organitzant aquesta activitat, ja que, si no, molta gent no hi aniria”, exposa l'alcalde convergent, David Rovira.

Tot i així, l'interès d'obrir l'edifici a la comunitat i “convertir la jornada en festiva”,
en paraules de la directora del centre, Maite Nolla, ha estat provocat pel canvi d'ubicació de la mesa: “Totes les eleccions, fins ara, s'han celebrat al col·legi Martí Poch, al centre del poble”, hi afegeix Mariona Rendé, presidenta de l'AMPA.

A l'acte de demà a l'Esplu-
ga de Francolí se sumaran també diverses entitats culturals del municipi, com ara els Gegants, els Nans i Grallers,
el Grup de Bastoners, els Diables o el Club d'Escacs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia