Política

Els observadors volen “escoltar la veu” del poble

La delegació internacional s'entrevista amb diputats catalans i avui ho farà amb els votants i els voluntaris

La delegació de vuit observadors internacionals que van aterrar ahir a Barcelona per seguir de prop el 9-N es van estrenar en la seva tasca al matí escoltant els diputats catalans de tots els partits amb representació a la cambra catalana, a excepció de C's, que va declinar assistir-hi. Al migdia, els va sorprendre l'anunci que la fiscalia de l'Estat investigava l'ús d'espais públics per col·locar urnes. I ja a la tarda, els observadors, tots ells càrrecs electes, assistien a la zona de premsa habilitada pel govern català, on s'han inscrit més de 700 periodistes de 200 mitjans internacionals per seguir la jornada. Tot plegat, un conglomerat de sensacions que ahir no va deixar indiferent els observadors que al llarg de les pròximes hores continuaran mantenint el contacte amb les persones implicades en el procés, des dels votants fins als voluntaris de les taules de participació i també amb aquelles associacions que hi estan en contra, com Societat Civil Catalana, que a hores d'ara tampoc ha acceptat una trobada. Els parlamentaris europeus visitaran més de 30 punts de votació de les quatre demarcacions per observar com transcorre la votació i si es fa d'una manera “justa i transparent” dins els límits que ha marcat la nova configuració del 9-N.

“És un viatge desafiant, tot el món l'observa”, assenyalava el cap de la delegació i membre del Parlament Europeu del partit conservador per Escòcia. En la intervenció, Duncan, que es va definir com a “demòcrata abans que unionista” va posar èmfasi en la importància de “deixar que la veu del poble sigui escoltada”, sobretot en resposta als obstacles que hi posa l'Estat. “No crec que votar sigui o pugui ser un delicte”, va reblar. Aquesta nit els observadors emetran un informe de la jornada.

LES FRASES

Els observadors treballaran des de la neutralitat i la convicció democràtica
Jordi Solé
president de la comissió d'acció exterior del parlament
Hem de deixar que la veu del poble sigui escoltada; jo abans que unionista sóc demòcrata
Ian Duncan
eurodiputat delS conservadors escocesos
És el moment de la negociació; el bloqueig no és cap solució a la situació que viu Catalunya
Izaskun Bilbao
eurodiputaDA del PNB
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia