Política

Ambient festiu, emoció i llargues cues per votar

Les primeres hores de la votació es desenvolupen enmig d'un ambient festiu i amb una gran emoció per part d'alguns dels votants

Els únics incidents registrats han estat que alguns punts de votació tenien el pany de la porta segellada amb silicona

El procés participatiu ha arrencat a les 9 del matí amb llargues cues de gent a les portes de gran part dels col·legis i locals habilitats per a anar a votar aquest 9-N. Tot i que es pot votar fins a les vuit del vespre molta gent ha decidit anar-hi a primera hora sobretot després que tan l'ANC com Òmnium Cultural van fer una crida als votants perquè hi anessin “amb la papereta a la mà” quan abans millor per si al llarg del dia es produeix algun problema. Les primeres hores de la votació es desenvolupen enmig d'un ambient festiu i amb una gran emoció per part d'alguns dels votants.

De moment, els Mossos d'Esquadra no han fet cap identificació en els 1.317 locals habilitats per al procés participatiu. Segons han explicat fonts d'Interior, la policia catalana satisfarà la petició de la Fiscalia Superior de Catalunya però remarquen que aquesta no inclou exigir la identificació de les persones que han fet possible l'accés als locals.

Per la seva part, el govern assegura que la jornada del procés participatiu ha començat amb “absoluta normalitat” ja que s'han obert els 1.317 locals i les 6.695 meses de participació s'han constituït “sense problemes”. A través d'un breu comunicat, l'executiu català també afegeix que els voluntaris que fan possible el procés participatiu han començat a desenvolupar les seves tasques amb “total normalitat”.

De fet, els únics incidents registrats han estat que alguns punts de votació tenien el pany de la porta segellada amb silicona, com l'Institut Narcís Monturiol al Carmel, i de dos punts més al districte d'Hora-Guinardó, a Barcelona. També ha passat a l'Institut Salvador Dalí, al Prat de Llobregat; l'Institut de Roda de Ter, a Osona, a l'IES Santiago Sobrequés, a Girona i l'Institut Baix Camp, a Reus, entre d'altres. Els votants d'un institut de l'Hospitalet han hagut de traslladar-se a un altre punt de votació davant la negativa de la directora a lliurar les claus.

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, té previst comparèixer a les 14 hores des del centre de premsa de Fira Barcelona per donar dades de participació de les 13 hores.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia