Política

La Diputació de València licita una televisió per a substituir Canal 9

L'empresa concessionària ha de garantir una cobertura del 95% del territori una programació de 13 hores diàries, que haurà de ser un 90% en valencià

Constata la conveniència d'oferir als ciutadans de la demarcació de València un servei de comunicació audiovisual

La Diputació de València ha publicat aquest dimecres el concurs per a la contractació de serveis de comunicació audiovisual per 3,2 milions d'euros. Així es recull al Butlletí Oficial de la Província, en què s'especifica que el termini de contractació serà d'un any, prorrogable a 6 mesos. L'empresa ha de ser concessionària d'una llicència de comunicació audiovisual amb un mínim de cobertura autonòmica, ja que la llei no preveu cobertura provincial, i garantir que el servei es prestarà almenys al 95% de la demarcació, amb un mínim de 13 hores diàries amb un 90% dels continguts en valencià. La Diputació constata en el plec de condicions “la conveniència” d'oferir un servei després del tancament de Canal 9.

El termini de presentació d'ofertes finalitza el pròxim 28 de novembre. La Diputació adjudicarà el contracte “a l'oferta econòmicament més avantatjosa”. La corporació obrirà les ofertes el 4 de desembre. En la introducció del plec de condicions tècniques per a la contractació del servei de comunicació audiovisual la Diputació de València exposa que els serveis d'interés general “tenen un paper vertebrador en la cohesió social i l'equilibri territorial”.

En aquest sentit, reconeix que els poders públics “han d'atendre la seua necessitat quan el mercat no fa rendible la prestació d'aquests serveis o no estan suficientment atesos”. “Els serveis de comunicació audiovisual són un instrument bàsic, no només per a la modernització de les entitats locals, sinó també per a la difusió de l'activitat de l'administració i promoció de la llengua valenciana i la cultura pròpia o tradicional”, continua el text. La corporació provincial reconeix que “després del tancament de Canal 9, es constata la conveniència d'oferir als ciutadans de la demarcació de València un servei de comunicació audiovisual que els permeta accedir al coneixement de la informació, la cultura i l'activitat administrativa més pròxima” amb la finalitat “que puguen apreciar-les i sentir que els pertany”.

Carència de mitjans

La Diputació de València justifica la necessitat de contractar serveis externs “per la carència per part de la Diputació dels mitjans materials i tècnics per a poder dur-la a terme amb els seus recursos propis”. L'objecte del contracte és el de prestar serveis de comunicació audiovisual mitjançant la TDT necessaris per a la gestió de continguts d'una graella d'àmbit provincial, incloent-hi la producció, gravació, edició i emissió dels continguts, que seran informatius i de difusió sociocultural i d'interés per a la demarcació.

El prestador del servei haurà de tindre una llicència de comunicació audiovisual de caràcter autonòmic, atés que la Llei 7/2010 no preveu l'àmbit provincial. La cobertura serà d'almenys un 95% de la demarcació de València. Els continguts seran en un 90% mínim en valencià. L'emissió de continguts serà de 13 hores diàries de dilluns a diumenge, d'acord amb un esquema mínim de programació de graella: espais de notícies amb connexions locals; espais de temàtica relacionada amb l'agricultura i el medi ambient; festes locals i continguts relacionats amb la vida local; espai gastronòmic; esports valencians; previsions meteorològiques; sèries televisives amb temàtica valenciana i programació cultural relacionada amb elements vertebradors de la cultura valenciana com poden ser, entre altres, bandes de música i folklore valencià.

L'adjudicatari es compromet a fer arribar amb almenys 30 dies d'antelació la proposta de programació mensual, que no es podrà fer pública sense haver estat aprovada per la Diputació de València, que pot sol·licitar una programació alternativa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia