Política

Avui hi ha ple

Diputació de Girona

El pressupost del 2015 puja a 113 milions

Es registra un increment de cinc milions respecte als d'enguany i se situen al mateix nivell que els de l'exercici 2013

La Diputació de Girona debatrà avui, en sessió extraordinària, el pressupost general d'aquesta corporació pel 2015. El pressupost per l'any vinent registra un increment de cinc milions respecte al d'aquest exercici –que és de 108 milions d'euros– i se situa en 113 milions d'euros, una xifra similar a la de l'any 2013. El pressupost de la Diputació per l'exercici del 2013 va ser de 113,6 milions d'euros i va representar, en aquell moment, un augment del 16% en relació amb l'exercici del 2012.

L'augment del pressupost del 2015 quedarà reflectit en el capítol de les inversions i això es traduirà en un creixement dels ajuts que es destinaran als ajuntaments gironins per a la prestació de diferents serveis. En aquest sentit, des de l'equip de govern es destaca que, un any més, els pressupostos de la Diputació s'emmarquen en la línia de donar suport als consistoris de la demarcació perquè aquests puguin, alhora, donar resposta a les demandes ciutadanes. A més, a diferència dels darrers pressupostos, en aquesta ocasió tindran llum verd un mes abans del que és habitual, ja que normalment s'aproven al desembre. Això permetrà avançar-ne la seva aplicació i pagar abans als proveïdors.

A nivell polític, s'espera que els pressupostos tinguin el suport suficient dels grups polítics amb representació –CiU, ERC i el PSC– i que obtinguin llum verd avui mateix.

La sessió extraordinària se celebrarà a partir de dos quarts de sis de la tarda i en el mateix ple es debatrà l'aprovació de la plantilla i la relació de llocs de treball de la Diputació de Girona i dels seus organismes autònoms pel 2015.

Mitja hora abans de la sessió extraordinària, el ple de la Diputació de Girona celebrarà la sessió ordinària corresponent al mes de novembre per debatre un seguit de temes procedents de diferents comissions informatives.

Un total de vint-i-dos punts per les mocions d'urgència que es puguin presentar. En el ple ordinari, es portaran a aprovació les bases reguladores de subvencions per al foment de projectes culturals als museus i de projectes i activitats culturals d'interès públic local. També es debatran les bases que han de regular el funcionament del catàleg virtual d'arts en viu Escènics.

L'ORDRE DEL DIA

Consorci de les Gavarres.
Aprovació de la ratificació de la modificació dels estatuts del Consorci de les Gavarres.
Museus.
Aprovació inicial de les bases específiques reguladores de subvencions per al foment de projectes culturals als museus gironins.
Entitats socials.
Aprovació de les bases reguladores de subvencions per al finançament de despeses de projectes d'inversió a projectes d'entitats d'acció social i de la convocatòria pertinent.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia