Política

L'Assemblea debat si manté la llista unitària

L'ANC decidirà si segueix el full de ruta fixat el mes d'abril passat a Tarragona

  • Assemblea general de l'ANC, al Tarraco Arena de Tarragona ELISABETH MAGRE.
  • VÍDEO: procés participatiu del 9N

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha iniciat un procés de debat intern sobre si cal mantenir la proposta de candidatura unitària, com a única opció a la qual puguin donar suport, tal com van decidir l'abril passat. Després del procés participatiu del 9N , l'ANC vol analitzar i concretar els escenaris que s'obren a partir d'ara. Constaten que el que s'ha fet no és la consulta definitiva, i que per tant cal anar a unes eleccions de caràcter plebiscitari. També mantenen la petició que es facin abans de les municipals, és a dir, al febrer com a molt tard. Però posen sobre la taula si s'ha de seguir defensant la llista unitària —que de moment només vol CDC—.

En el guió d'aquest nou debat, al qual ha tingut accés el Punt Avui, es planteja si en cas que els partits no es posin d'acord per fer una candidatura unitària, l'ANC hauria de donar suport a “aquelles candidatures que portin en el seu programa el compromís de declarar la independència”. Així doncs, el que ara pretén l'Assemblea és decidir si segueixen el full de ruta aprovat per l'Assemblea General Ordinària celebrada el passat mes d'abril a Tarragona o si cal reformular-lo. En aquell document definien que el paper de l'ANC, en cas d'unes eleccions de caràcter plebiscitari, havia de ser el “d'empènyer la construcció d'una candidatura unitària” que en cas d'obtenir una majoria d'escons al Parlament proclamés “inequívocament” la independència. Concretament, proposaven construir “una taula de forces polítiques i socials per a l'Estat propi” que conduís aquest procés fins a la constitució d'una candidatura unitària i, si calgués, “tancar acords i compromisos amb altres candidatures que només comparteixin l'objectiu principal”.

Les assemblees sectorials, territorials i exteriors tenen fins dijous per presentar les seves conclusions al secretariat, que posteriorment ho debatrà abans de presentar les conclusions en un consell el proper dissabte 29 de novembre.

En aquest debat obert després de la celebració del 9N, també decidiran “quin grau d'implicació ha de tenir l'ANC en el procés electoral” que s'obri o “quin ha de ser el treball unitari de les Assembles a partir d'ara”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia