Política

El govern durà el pressupost al Parlament el 2 de desembre

El Consell Executiu donarà el vistiplau inicial als comptes, tot i que no té suports per aprovar-los

El projecte de pressupost pel 2015 i la llei d'acompanyament es remetran al Parlament el 2 de desembre. Després que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, hagués anunciat que preveia tancar els comptes durant la primera setmana del mes vinent, el portaveu del govern, Francesc Homs, va confirmar ahir que l'executiu donarà el vistiplau als projectes de llei en la reunió ordinària del dia 2.

Després que ERC va donar per trencat l'acord d'estabilitat amb CiU per les discrepàncies que hi va haver quan Mas va decidir no aplicar el decret de la consulta i va tirar endavant el procés participatiu del 9-N, CiU no té socis parlamentaris per aprovar el pressupost.

El propòsit del govern és presentar, malgrat tot, els comptes a la cambra, que inclouran el retorn de la paga extra als treballadors públics i el sou i la jornada rebaixats als interins.

Un cop descartat, per CDC, que puguin tancar un nou pacte d'estabilitat amb el PSC, Miquel Iceta va reclamar a Mas que convoqui eleccions anticipades. Els socialistes rebutgen donar suport puntual als comptes.

LA FRASE

Potser que fem eleccions com més aviat millor i que els catalans puguin repartir les cartes
Miquel Iceta
primer secretari del psc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia