Política

La CUP troba il·lògic que la Fiscalia només actuï contra Mas, Ortega i Rigau

Quim Arrufat recorda que el ple del Parlament es va autoinculpar d'organitzar el 9N

Es pregunta si al darrera de la personalització de la causa en tres persones per “facilitar una interlocució futura”

El diputat de la CUP al Parlament Quim Arrufat ha qüestionat aquest dimecres que la Fiscalia General de l'Estat actuï només contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Al seu parer, seria “lògic” que ho fes contra tots els partits que van donar suport al 9-N.

En una roda de premsa al Parlament, Arrufat ha recordat que a l'últim ple el conjunt dels diputats ja es va autoinculpar pel procés participatiu del 9 de novembre. Així, ha assenyalat que, malgrat “la responsabilitat legal de l'operatiu logístic” era del govern, els grups proconsulta li van donar cobertura política i institucional. De fet, ha apuntat que en darrera instància també es van autoinculpa tots els ciutadans que van participar en el procés “desobeint” la suspensió del TC.

Per això, ha assenyalat que “seria lògic que no només s'inclogués tres dels responsables legals, sinó que es fes contra tothom qui va permetre l'articulació política i institucional”.

En aquest sentit, s'ha preguntat si aquesta forma d'actuar “és fruit de les tensions internes del PP i dels aparells de l'Estat” o bé al darrere de la decisió de la Fiscalia General no s'hi amaga la voluntat de “personalitzar la causa catalana en un sol partit” per “facilitar d'aquesta manera una interlocució futura”.

I és que segons ell, la Fiscalia “ha realitzat avui un acte merament polític amb el qual confirma que és una simple corretja de transmissió de les ordres que li vénen del govern espanyol”. Un acte que, al seu parer, “és directament proporcional a la debilitat política” de qui el volia evitar, en referència a l'executiu de Mariano Rajoy.

També ha lamentat que la “proactivitat i la tensió” de la Fiscalia a l'hora de “perseguir una consulta amb una participació massiva” no s'hagi vist en altres casos com els desnonaments o les víctimes de la violència de gènere.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia