Política

Tossa proposa la Costa Brava com a patrimoni de la Unesco

El ple va donar suport unànime a la modificació de les ordenances per restringir els comiats de solter

L'Ajuntament de Tossa de Mar va aprovar ahir per unanimitat proposar el paisatge natural de la Costa Brava i els seus camins de ronda com a patrimoni mundial de la Unesco. A més, aquesta iniciativa es farà extensiva a la resta d'ajuntaments de la Costa Brava Sud, ja que aquest espai té un enorme valor paisatgístic i de patrimoni natural a conservar, és també un important atractiu turístic, i garanteix que els ciutadans puguin tenir entrada al mar, a la costa o al litoral.

En el ple també es va aprovar per unanimitat també la modificació de l'ordenança de civisme i convivència ciutadana que, entre altres coses, pretén regular i controlar més els comiats de solter, que en els últims anys han estat problemàtics a la població perquè causen problemes de soroll i aldarulls. El regidor de Via Pública, Ramon Serra, va defensar la modificació per la necessitat de controlar una activitat que pertorba l'activitat turística. Va reconèixer, però, que no es poden eliminar els comiats de solter el mes d'agost (van parlar de no permetre i no pas prohibir), perquè aquesta activitat entre particulars és impossible de controlar, però quan les organitzen empreses sí que podran controlar-ho. La portaveu de CiU, Imma Colom, va recordar que molts dels punts de l'ordenança ja hi eren en les que van aprovar el 2009, i que van ser molt polèmiques. “L'únic que es fa és endurir els comiats de solter i prohibir que vagin en banyador pel carrer”, va dir. Assumpta Margenats (CiU) va manifestar-se en contra de prohibir que vagin en banyador pel carrer, i va anunciar que el seu grup presentarà al·legacions, però malgrat tot la modificació va tenir el suport de CiU.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia