Política

L'exconseller Nadal defensa al jutjat la seva innocència

El dirigent socialista està imputat per un afer urbanístic a la vall de Solius, al Baix Empordà

Manté que el govern va actuar per interès públic, ajustant-se a la llei i per preservar aquesta zona

L'exconseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va defensar ahir la seva innocència en la declaració que va fer als jutjats per la imputació arran d'un cas urbanístic a la vall de Solius, al Baix Empordà. El fiscal considera que va estafar una empresa en cedir-li els drets d'un sòl que era inundable i finalment el polígon que s'hi projectava no es va poder fer, però el dirigent socialista ho va negar ahir taxativament: “He deixat clar que el govern va actuar en interès públic i per preservar la vall de Solius. No hi ha cap altra història al darrere”, va assegurar als periodistes a la sortida de la Ciutat de la Justícia.

L'operació urbanística investigada arrenca l'any 2006, quan un empresari tenia els drets per construir un polígon a Solius, però la forta oposició ecologista va fer que la Generalitat, l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro i el promotor arribessin a un acord que consistia en el pagament de 7,5 milions d'euros i la permuta de terrenys en un altre lloc. I aquí és on sorgeix el problema, perquè el fiscal manté que Nadal podria haver ocultat informació sobre el fet que el nou paratge era inundable. També indica que l'exconseller podria haver canviat de criteri sobre la ubicació del recinte, no tant per les pressions de les entitats ecologistes, sinó perquè el complex estava a prop d'una residència de l'empresari José Manuel Lara, una circumstància que la defensa sempre ha negat.

Ahir també va declarar com a imputat al jutjat d'instrucció número 25 de Barcelona, l'exgerent de l'Incasòl, Emili Mas.

LES FRASES DE NADAL

Vull deixar clar que el govern va actuar per interès públic i per preservar Solius. Mai no va enganyar ni va amagar informació
Tothom ha de saber que aquesta és una querella d'una empresa privada que legítimament es querella contra la Generalitat

Suport de Tura i Castells

Joaquim Nadal va arribar als jutjats a quarts de deu del matí acompanyat dels exconsellers socialistes del tripartit Antoni Castells i Montserrat Tura, que li van voler donar suport. “L'acusació és injusta i afecta tot el govern”, va subratllar Tura a l'interior dels jutjats, mentre esperava que Nadal sortís de fer la seva declaració. En l'àmbit polític, ahir la ment dels tres exconsellers també estava en la presentació del nou partit, que neix de la fusió de Nova Esquerra Catalana (NECat) i Moviment Catalunya, i en el qual podrien tenir una participació important. Tura, però, va destacar que ahir el més important era estar al costat de Nadal i no va anar a la presentació de la nova organització. Per la seva part, l'extitular d'Obres Públiques no va voler parlar sobre el seu futur polític en aquesta formació, encara que sí que va remarcar que és molt “amic” de Tura i Castells i que estan en “sintonia política”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.