Política

El govern de Canet fa fora el PP per la querella al president Mas

L'alcalde valora la feina feta pels dos regidors, però manté que el pacte era insostenible “per la situació del país”

Els populars carreguen contra el govern a qui acusen d'avantposar el partit als ciutadans

“El pacte amb el PP va néixer en clau de poble, però la querella interposada al president Mas fa insostenible l'acord. Hi ha línies vermelles que no es poden creuar”. L'alcalde de Canet de Mar, Jesús Marín (CiU), va fer públic ahir el trencament oficial amb els socis del govern que compartien des del 2011 també amb Unió Municipal de Catalunya (UMdC) i que ja era la crònica d'una mort anunciada des de que al setembre els va convidar a marxar durant el ple on es va donar suport al 9N. Marín va insistir que es tracta “d'una decisió presa en clau de país i molt dolorosa” i va reiterar que el treball desenvolupat en aquesta tres anys i mig pels regidors Antoni Romero (segon tinent d'alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana i Esports) i Manuel Almellones (regidor de Sanitat) “ha estat excel·lent”. L'alcalde, que va signar el decrets de cessament dijous, va assenyalar que, malgrat deixar el govern en minoria, no es planteja buscar un nou soci fins a final de mandat i prioritzarà els acords puntuals. “El primer, aprovar els pressupostos”, va destacar i va afegir que havia proposat als populars de replantejar-se el trencament si es desmarcaven del posicionament del seu partit respecte al que considera un atac reiterat contra la principal institució del país.

Deslleialtat

De la seva banda, la resposta del PP va ser contundent i la va fer pública en un acte on no hi va faltar l'escalf de la militància ni de la direcció comarcal i provincial del partit. Els populars no va estalviar crítiques a l'alcalde a qui va qualificar de “deslleial”, “supeditat a l'estelada”, i de no tenir “ni paraula, ni criteri ni personalitat”.

“L'alcalde ha escollit defensar el seu partit abans que al poble de Canet”, va etzibar Antoni Romero i va afegir que el seu grup “continuarà treballant pels ciutadans com ho ha fet sempre”. Romero va recordar que el govern que va sortir del pacte entre CiU, UMdC i PP “ha sabut redreçar una situació econòmica molt complicada en el municipi” i va confiar que els ciutadans sabrien valorar la feina feta. Tot i això, no va desvetllar en cap moment si donarà suport o no als pressupostos que s'han d'aprovar dijous vinent.

Les paraules més dures, però, van venir de les dues direccions. Diego Sánchez, president comarcal, va combinar la lloança de la feina feta pels seus regidors amb la desqualificació de l'alcalde de qui va dir que estava “supeditat a un sectarisme partidista” i que la manca de criteri i de personalitat de Jesús Marín “l'incapacita com a alcalde. De la seva banda, el president provincial del PP Alberto Villagrasa va destacar la “noblesa” política d'uns regidors “que jan estat fidels al pacte signat” i que CiU, en canvi, mai no els respecta. Villagrasa va considerar “un acudit” que l'alcalde demanés als regidors populars un escrit desmarcant-se del posicionament del partit. “És un intransigent i demostra poques llums democràtiques”, va dir i va vaticinar que el trencament “li passarà factura”. Villagrasa va assegurar que de cara al 2015 “abans de pactar amb CiU ens ho pensarem més de 20 vegades”.

LA FRASE

Es tracta d'una decisió presa en clau de país i molt dolorosa perquè hem treballat molt bé junts
Jesús Marín (CiU)
Alcalde de Canet de Mar

LA FRASE

L'alcalde ha escollit defensar els interessos del seu partit abans que al poble de Canet
Antoni Romero
Portaveu del grup municipal del PP a Canet de mar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia