Política

Duran afirma que Unió no té intenció de trencar CiU a “no ser que CDC ho plantegi”

El líder d'UDC considera que no s'ha estat prou crític amb el que va ser el tripartit perquè han hagut “de fer l'onada” a ERC per poder governar

El dirigent d'Unió i portaveu de CiU al Congrés, ha assegurat aquest dimarts que “Unió no té cap intenció d'anar per separat“ i trencar la coalició de CiU “a no ser que Convergència ho plantegi”. “No tinc cap intenció de fer cap altra oferta política que la de CiU”, ha remarcat malgrat les desavinences sobre el camí que ha de seguir Catalunya i ha insistit que UDC no plantejarà cap altra opció.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Duran ha reiterat que “no sóc independentista” i que defensa “el reconeixement ple de la sobirania de Catalunya” i, per tant, “continuar junt amb l'Estat”. Però s'ha negat a opinar sobre si entraria a formar part d'una llista conjunta si Mas fa aquesta proposta en la conferència d'aquest dimarts a la tarda. “Un cop la coneguem, valorarem”, ha insistit, rebutjant opinar sobre si acceptaria anar al costat d'ERC. De fet, Duran s'ha mostrat molt dur amb Esquerra, assegurant que “no hem estat prou crítics amb el tripartit perquè hem hagut de fer l'onada a ERC” pel pacte de governabilitat signat a principi de la legislatura, fa dos anys. I també s'ha mostrat crític amb Oriol Junqueras, de qui considera que en els seus viatges a l'estranger “no ha tingut prous contactes a nivell europeu”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia