Política

Ruz considera que Ana Mato es va lucrar dels beneficis del seu exmarit a la trama Gürtel

El jutge de l'Audiència Nacional processa a 43 persones i acorda el sobreseïment de les actuacions contra Angel Acebes per Libertad Digital

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz creu que hi ha prou indicis per processar 43 persones per diversos fets comesos per la trama Gürtel i, malgrat que no la imputa, considera que la ministra de Sanitat, Ana Mato, és partícip a títol lucratiu pel benefici que van obtenir pels fets delictius atribuïts al seu exmarit, Jesús Sepúlveda, durant la seva etapa al capdavant de l'alcaldia de la localitat madrilenya de Pozuelo de Alarcón. Així ho ha notificat a través d'una interlocutòria que s'ha donat a conèixer aquest dimecres en la que també acorda el sobreseïment de les actuacions contra l'exministre Angel Acebes pel cas de Libertad Digital.

Ruz ha adoptat aquesta decisió en la interlocutòria que tanca la instrucció de la peça separada que va obrir el 29 de juliol per propiciar el judici pels fets de la “primera època” de la trama. des del 1999 al 2005, tenint en compte que un dels principals imputats, l'extresorer del PP Luis Bárcenas, porta més d'un any en presó preventiva.

Aquest és el pas previ, tècnicament conegut com a transformació de diligències en procediment abreviat, per obrir el judici oral contra aquests imputats, als que ha afegit en qualitat de partícip a títol lucratiu a Mato i Gemma Matamoros, dona de l'exalcalde de Majadahonda (Madrid) Guillermo Ortega.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia