Política

Els interins recuperaran l'1 de gener el 15% retallat de la jornada independentment de l'aprovació dels pressupostos

Ortega farà la proposta formalment aquest divendres a la mesa de negociació de la Funció Pública

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, portarà aquest divendres a la mesa de negociació de la Funció Pública una proposta pel revertiment dels ajustaments als treballadors públics. Segons ha pogut saber l'ACN, Ortega proposarà que els interins recuperin el 15% de la jornada que se'ls havia retallat a partir de l'1 de gener, amb independència de quina sigui la data en que s'aprovi el pressupost de la Generalitat pel 2015 o de si es prorroga l'actual. La vicepresidenta, de fet, ha donat ordre ja al departament per tenir-ho tot apunt perquè aquesta mesura es pugui aplicar d'immediat. La recuperació de la 14ª paga es manté també a la seva proposta, però de moment vinculada als nous pressupostos.

L'1 de gener els interins recuperaran la jornada completa. Així ho ha ordenat la vicepresidenta i consellera de Governació al departament, per tal que tot estigui preparat abans d'entrar en vigor. La mesura forma part -tal i com ha pogut saber l'ACN- de la proposta que Joana Ortega portarà aquest divendres a la reunió que té amb els representants dels treballadors públics. D'aquesta manera, la vicepresidenta posa sobre la taula una part de la reversió dels ajustos que s'havien imposat i que ara s'havia compromès a recuperar.

La proposta de la vicepresidenta passa per garantir aquesta recuperació de jornada dels interins sigui quin sigui l'escenari pressupostari dels propers mesos. Com que amb el tràmit previst, el pressupost de 2015 no es podrà aprovar abans del mes de febrer, Ortega ha volgut assegurar que els interins puguin revertir la seva situació des de l'inici d'any, amb independència de quan sigui que tirin endavant els nous comptes o de si per l'avançament electoral es decreta una pròrroga pressupostària.

L'altre gran punt de la negociació és la recuperació de la 14ª paga dels treballadors públics, que no es cobra des de fa tres anys. Ortega manté el seu compromís de fer efectiva aquesta part del sou, però de moment es manté la vinculació directa a l'aprovació dels pressupostos de 2015.

En aquest cas, però, el retard en l'entrada en vigor dels nous comptes no afectaria al pagament de la 14ª paga, donat que es podria fer efectiva amb caràcter retroactiu des de l'1 de gener sense problemes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.