Política

Els regidors del Millor de Lloret abandonen el partit

Van presentar ahir una instància a l'Ajuntament per passar al grup no adscrit

Un dels dissidents nega que haguessin demanat mai cap dels primers llocs de la llista, i assegura que Fuertes els ha amenaçat

El trencament al Moviment Independent de Lloret de Mar (Millor) es va materialitzar ahir amb la renúncia formal de cinc dels sis regidors que té el principal grup de l'oposició a continuar al grup, en una instància en què van demanar passar al grup no adscrit. Amb les seves baixes, només queda el portaveu del grup, Marc Fuertes, sota les sigles d'un partit que, de fet, va impulsar ell i amb el qual va donar la gran sorpresa en les últimes eleccions municipals.

Ferran Barbero, un dels regidors que deixa el Millor, va negar ahir rotundament que haguessin fet cap mena de xantatge a Fuertes per anar als primers llocs de la llista, i va atribuir la marxa al cansament per un estil de fer que no comparteixen, tant per la manera de portar el partit com pel seu estil en les intervencions als plens. “Ja li ho vam dir fa un parell de mesos, que no volíem anar ni de número 1 ni de 30, és el seu partit, i tot el que proposem no compta per a res. Fa tres anys i mig que donem la cara, però el Millor és tot ell, i nosaltres no vam entrar per això”, va dir.

Aquest, hi va afegir, ha estat el principal detonant, però assegura que no s'han sentit còmodes amb l'estil de Fuertes als plens. “No ens agraden els insults i les desqualificacions, no volem continuar en aquesta línia”, va manifestar. També va revelar que en l'última reunió que van mantenir amb Fuertes, el portaveu del Millor, els va amenaçar: “Va dir que ens faria la vida impossible i que sortiríem als seus butlletins.”

Alejandro Romerales, número 2 de la llista, no va voler fer ahir cap declaració sobre aquest tema, en espera de consensuar una resposta amb tots els regidors que han decidit deixar el grup.

LA FRASE

Ja li vam dir que no volíem anar ni de número 1 ni de 30, és el seu partit
Ferran Barbero
exregidor del millor

El PSC torna a ser el principal grup de l'oposició

La deserció dels cinc regidors (Alejandro Romerales, Juan Díez, Ferran Barbero, Victoria Freijedo i Óscar Portela) podria obligar a fer canvis organitzatius dins l'Ajuntament. El principal grup a l'oposició tornarà a ser el PSC (amb tres regidors). Joan Bernat va recordar ahir que, segons el seu parer, l'ordre de les intervencions haurà de ser diferent, i també la disposició al ple. “Fuertes va demanar que els regidors del PSC canviessin de lloc i ens va fer canviar a un despatx més petit”, va explicar ahir Bernat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia