Política

Geli deixa el PSC però no l'escó per centrar-se en el nou partit d'exsocialistes

Segurs que el mandat s'acaba, Iceta pacta amb la diputada la continuïtat al grup al desembre

L'exconsellera: “Marxo amb tristesa, però per coherència”

Tres dies abans que es presenti el partit que aspira a aglutinar totes les escissions del PSC, la diputada socialista Marina Geli abandona la militància –Núria Ventura farà el mateix pròximament–. Ahir es van reunir amb el primer secretari, Miquel Iceta, per pactar els termes de la marxa. Convençuts que la legislatura catalana s'acaba, la sortida del grup parlamentari suposaria un entrebanc innecessari per a les dues parts. Geli i Ventura continuaran exercint les seves funcions al grup, amb el qual mantindran el “compromís” durant el desembre, en previsió que el proper serà l'últim ple del mandat. En cas que Mas no convoqui eleccions al desembre, Geli i Ventura tornaran a reunir-se al gener amb Iceta per plantejar la sortida –Geli no amaga que, el més probable, és que abandoni el grup però no l'escó.

Assegura que se'n va “amb tristesa, però per coherència” amb el programa electoral, que defensava el dret a decidir. Després d'afirmar que, si bé el lideratge d'Iceta ha permès aclarir la posició del PSC, no hi ha hagut un canvi de rumb polític i la posició sobiranista que ella defensa no és la de la majoria orgànica del partit: “El PSC ha abandonat la via escocesa. No reivindica un referèndum vinculant, sinó una reforma federal amb el PSOE.” Geli deixa clar que no hi ha cap motiu personal en la seva marxa com tampoc hi va ser en l'enfrontament amb l'exprimer secretari Pere Navarro.

Geli es va presentar pel PSC en les autonòmiques del 1995 com a independent i va iniciar la militància el 1996. Va ser vuit anys primera secretària del partit a Girona i consellera dels governs de Maragall i Montilla.

LA FRASE

El PSC ha abandonat la via escocesa. No reivindica un referèndum, sinó una reforma federal
Marina Geli
Diputada del PSC

Llarga marxa anunciada

Era una marxa anunciada, però s'ha fet pregar. Des del gener, quan les diputades van ser apartades dels càrrecs orgànics del PSC per haver trencat la disciplina de vot pel 9-N. El relleu d'emergència de Pere Navarro per Miquel Iceta ha suposat un compàs d'espera fins a la data clau de la consulta. Durant el relleu, Geli va qualificar de “precipitada” la marxa del també apartat Joan Ignasi Elena, però el cert és que la diputada ja impulsava amb altres exconsellers un nou partit, que es va ajornar fins l'endemà del 9-N.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia