Política

La sagnia de renúncies al PSC continua sense aturador

L'exconseller Joan Manel del Pozo, l'exdiputada Montse Palma i l'exprimer secretari gironí Manel Nadal també abandonen el partit

Se sumaran a la nova plataforma Moviment Catalunya

El PSC sembla que no és capaç de sortir de l'espiral de renúncies en què està immers en els últims mesos. Tres noms de pes a les comarques gironines, i que han ocupat càrrecs importants en els governs socialistes, van anunciar ahir que deixen el partit i s'acosten a Moviment Catalunya, que es presentarà oficialment diumenge farcit de cares lligades històricament al PSC.

Si dijous era l'exconsellera de Salut Marina Geli qui feia el pas, ahir s'hi afegia un altre dels seus companys en el govern de Pasqual Maragall: l'exconseller d'Educació Joan Manel del Pozo. Primer tinent d'alcalde de Joaquim Nadal a Girona, Del Pozo també havia estat diputat al Congrés i al Parlament, i membre de la CCMA. El segon nom és el de Montse Palma, diputada per Girona del 1996 al 2011 al Congrés dels Diputats. Finalment, l'exprimer secretari gironí i secretari de Mobilitat del tripartit, Manel Nadal, també ha fet el pas “per coherència”. “Entro en un nou partit i el que no puc fer és estar en un altre”, va dir. Ell, de fet, ja va ser un dels nou membres de l'executiva gironina que van dimitir a l'abril per desacord amb la deriva del partit.

A banda, dijous la portaveu socialista a Girona, Pia Bosch, també va anunciar que estripa el carnet de militant juntament amb quatre dels cinc regidors del grup a l'Ajuntament. I també l'ara vicealcalde de Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó. Qui també ha assistit a algunes reunions de Moviment Catalunya és l'exportaveu i exconseller Joaquim Nadal, que, per ara, manté la militància.

Iceta: “Cal refer de dalt a baix el projecte”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va reconèixer ahir en una carta enviada a la militància que el partit viu temps difícils i que cal treballar per fer-lo més fort. Iceta els encoratja a reconstruir el projecte de partit “de dalt a baix per tornar a guanyar la confiança de la ciutadania”. “Ens cal un partit més fort, amb idees renovades, amb noves formes de fer política i que treballi per reconnectar amb la societat catalana”, hi sosté. Per fer-ho possible, el primer secretari aposta per “passar dels discursos a l'acció” per garantir la cohesió social, una democràcia viva i una economia forta, capaç de proporcionar oportunitats per a tothom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia