Política

El president del CGPJ demana a Pigem que plegui

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, va cridar ahir d'urgència la vocal Mercè Pigem, proposada en el seu dia per CiU, per demanar-li que plegui després que ella mateixa hagi admès que havia introduït 9.500 euros procedents d'Andorra. La jurista va assegurar a Lemes que li donaria una resposta al més aviat possible, segons consta en una nota d'aquest organisme.

En l'àmbit del CGPJ, però, es dóna per fet que acabarà acceptant la petició de Lesmes, el qual, si bé admet que Pigem no ha comès cap delicte ni cap infracció, suggereix que ha de dimitir per una qüestió d'imatge de la institució. “El CGPJ, com a màxim òrgan de govern dels jutges, ha de ser expressió d'exemplaritat i generar confiança en els ciutadans”, es diu en la nota.

Durant l'incident que li pot costar el càrrec, Pigem anava acompanyada de la seva germana, la qual portava al damunt més de 10.000 euros, xifra per la qual no cal declarar a la duana, i és per això que a la familiar sí que se li va obrir expedient. La jurista va assegurar que els diners eren un regal de la seva mare, resident a Andorra, i va vincular l'enrenou que ha generat l'assumpte a un intent de perjudicar-la pel procés sobiranista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia