Política

MONTSERRAT ROURA

ALCALDESSA DE RIUDELLOTS DE LA SELVA (CIU)

“Una empresa de reinserció farà obres a l'ajuntament”

“Falta espai per a despatxos i ara el de l'alcaldia fa de sala de plens”

“No en sabem el motiu. Cridava l'atenció, però l'aigua no era nociva”

Montserrat Roura és psicòloga clínica i alcaldessa de Riudellots des del 2003. A més, des del març del 2013, compagina l'alcaldia amb la direcció territorial dels serveis de Benestar Social i Família. Roura i l'equip de govern, de CiU, han hagut de gestionar fa tres setmanes la pudor de l'aigua de l'aixeta que ha afectat una part del poble. L'alcaldessa avança que d'aquí ben poc començaran les obres a l'edifici de l'ajuntament, valorades en uns 200.000 euros.

Saben per què l'aigua potable va fer pudor dos dies?
Les anàlisis ens deien que els valors eren normals, però vam fer un anunci que per higiene i per cuinar no es fes servir aigua de l'aixeta com a precaució. Com que només va afectar el sector del camp d'en Pou i el nucli antic, serà difícil saber el motiu, tot i que la concessionària [Prodaisa] farà un treball de camp. L'Agència de Salut Pública també en va recollir unes mostres, i n'estem pendents. Tot i fer una olor forta, que cridava l'atenció, l'aigua no era nociva.
Quina valoració fa dels gairebé quatre anys de mandat?
El balanç és molt positiu perquè s'ha fet molta feina. Algunes coses ja estaven en el nostre programa electoral. Si en algunes coses hem anat més lents els dos últims anys ha estat determinat per la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL), una llei genèrica que, independentment de la situació econòmica, no permetia fer determinades obres i despeses.
Què destacaria de la feina feta?
Hem posat en marxa el centre de serveis, que funciona amb un èxit grandíssim. És un centre de serveis en l'àmbit rural, que és diferent d'un centre de dia. Hi ha vint places i s'ofereix el servei a municipis veïns. És un exemple de col·laboració amb els nuclis veïns, que no podien tenir un servei així però tenien necessitats.
I per al futur més immediat?

Farem obres en un edifici que ja està fet, l'ajuntament. Ho farà una empresa pública, el Centre d'Inserció de Reclusos, que depèn del Departament de Justícia. Es dedica a fer tallers de formació i obra. Ens van presentar el projecte i, amb el preu, no ens surt més car que el mercat. Ens surt més econòmic i també estem fent una obra per a la reinserció a la societat.
Què hi volen fer?
La planta de dalt passarà a ser aquest complement de despatxos de què anem tan faltats. Això [el despatx d'alcaldia] acabarà sent la sala de plens. Hi haurà una sala de reunions, que ara no tenim. Tenim quatre persones treballant al passadís. Quan vam fer el trasllat, no hi havia la planta de dalt feta. Ara sí i s'hi arreglen els espais.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.