Política

Els estrangers ja poden demanar el vot per al 24-M

Els estrangers residents a Catalunya ja poden demanar el vot per a les eleccions municipals del 24 de maig. Els requisits són
ser ciutadans de la Unió Europea o dels tretze
països extracomunitaris amb acords vigents: Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea, l'Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, el Paraguai, el Perú, Trinitat
i Tobago i Xile. En el cas dels ciutadans comunitaris que no hagin participat en cap elecció anterior,
poden demanar la inscripció al cens electoral si tenen més de 18 anys i estan inscrits al padró municipal d'habitants. Tenen temps fins al 30 de desembre per fer el tràmit.

En canvi, els extracomunitaris tindran un marge extraordinari fins al 15 de gener. En el seu cas, per poder participar en les pròximes eleccions municipals hauran de tenir la targeta de residència en vigor i haver residit en territori espanyol el temps exigit en els acords bilaterals amb cadascun d'aquests països. La inscripció al cens electoral dels ciutadans nacionals de la Unió Europea té caràcter permanent, mentre que en el cas dels ciutadans extracomunitaris només tindrà efecte per a les municipals del 2015.

Per tal de poder realitzar la sol·licitud corresponent, les persones interessades es poden adreçar a les delegacions provincials de l'Oficina del Cens Electoral, al seu Ajuntament o a la seu electrònica de l'INE .

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia